Cristiano Ronaldo’dan rekor anlaşma: Sözleşmede yok yok

Cristiano Ronaldo’dan rekor anlaşma: Sözleşmede yok yok

Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan temsilcisi Al-Nassr ile 2 yıllık yeni sözleşme imzaladı. Sözleşme detayları, spor dünyasında büyük yankı uyandırdı.

Dünyaca tanınan yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan Pro Ligi ekiplerinden Al-Nassr ile kariyerini sürdürecek. İngiliz basınından The Sun'ın aktardığı bilgilere göre, taraflar arasında yapılan yeni sözleşme, sadece maaş miktarıyla değil, içerdiği ayrıcalıklarla da dikkat çekti. Ronaldo’nun yeni anlaşması, performans primlerinden kişisel harcamalara kadar pek çok özel maddeyi kapsıyor.

ronaldo-2.jpg

PERFORMANSA VE BAŞARIYA DAYALI MİLYONLUK EK ÖDEMELER

Sözleşme çerçevesinde Ronaldo’nun yaptığı her asist için 40 bin sterlinlik ek ödeme yapılacağı bildirildi. Bu prim tutarı, bir sonraki sezon yüzde 20 oranında artırılacak. Al-Nassr’ın Suudi Arabistan Ligi şampiyonluğu elde etmesi durumunda 8 milyon sterlin, Ronaldo’nun Altın Ayakkabı ödülünü kazanması halinde 4 milyon sterlin daha gelir elde edeceği belirtildi. Kulübün Asya Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluğa ulaşması halinde ise 6,5 milyon sterlinlik bonus devreye girecek.

KAPSAMLI KİŞİSEL DESTEK VE ÖZEL AYRICALIKLAR

Anlaşma kapsamında, Ronaldo’nun özel jetinin yıllık 4 milyon sterlinlik masrafı da kulüp tarafından karşılanacak. Öte yandan, futbolcunun kişisel ihtiyaçları için hizmet verecek 16 kişilik özel bir personel ekibi oluşturuldu. Bu ekipte şoförler, aşçılar, güvenlik görevlileri, hizmetçiler ve bahçıvanlar görev alacak.

Sözleşmeye dahil edilen bir diğer madde ise sponsorluk anlaşmalarıyla ilgili oldu. Ronaldo’ya toplamda 60 milyon sterlin değerinde sponsorluk geliri kazandıracak projelerin hayata geçirilmesi taahhüt edildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.