Dele Alli kimdir, kaç yaşında, nereli?

Dele Alli kimdir, kaç yaşında, nereli?

Alanyaspor maçında dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Beşiktaşlı oyuncu Dele Alli merak konusu oldu. Dele Alli kimdir, kaç yaşında, nereli? Haberimizde:

Beşiktaş'a geldiği günden bu yana performansı tartışma konusu olan Dele Alli, uzun bir sürenin ardından ilk 11’de çıktığı maçta Alanyaspor savunmasının hatasını affetmedi ve skoru belirledi. Beşiktaş Alanyaspor’u Dele Alli’nin 1, Cenk Tosun’un ise 2 golü ile 3-0 mağlup etti.

İNSANLARIN BEKLENTİSİ VARDI

Alanyaspor maçında sergilediği performansla Beşiktaş taraftarını bile şaşırtan Dele Alli, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada "Buraya gelirken insanların beklentisi vardı. Yapabileceklerimi gösteremedim ama bu maç buna odaklandım" dedi.

Dele Alli ayrıca "Gol katkım ve 3 puan için mutluyum. Güçlü bir performans gösterdik. Daha çok çalışacağız ve daha çok gelişeceğiz" diye konuştu.

DELE ALLİ NERELİ?

Alanyaspor maçında dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Beşiktaşlı oyuncu Dele Alli merak konusu oldu. Dele Alli kimdir, kaç yaşında, nereli? Haberimizde:

Dele Alli Nijerya asıllıdır, İngiliz vatandaşıdır. 11 Nisan 1996 doğumlu olan futbolcu, orta saha pozisyonunda görev yapıyor. Süper Lig takımlarımızdan Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyiyor.

Dele Alli kimdir

Milton Keynes'da doğup büyüdü. 11 yaşında Milton Keynes Dons'un genç takımına girdi. Beş yıl sonra 2012-13 sezonunda A takıma yükseldi. İki buçuk yılda 88 resmi karşılaşmada görev alan Dele Alli, 24 gol atarak takımına katkıda bulundu. Şubat 2015'te 5 milyon £ karşılığında Tottenham Hotspur ile sezonun kalanını Dons takımında tamamlamak üzere anlaştı. Tottenham Hotspur'daki ilk sezonunda İngiltere'de Yılın Genç Futbolcusu seçildi. Ocak 2016'da Gazzetta dello Sport'un düzenlediği Dünya'daki En İyi 20 Yaş Altı 50 Oyuncusu listesinde 8. sırada yer aldı. Aynı yılın Ekim ayında FourFourTwo tarafından Dünyanın En İyi U21 Yeteneği olarak gösterildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.