Demlik ve kettle için temizlik tüyosu; 2 dakikada kireç lekelerini tümüyle siliyor

Demlik ve kettle için temizlik tüyosu; 2 dakikada kireç lekelerini tümüyle siliyor

Demlik ve kettle zamanla kireçlenebiliyor. Özellikle çeşme suyu kullanıyorsanız kireç sorunuyla karşı karşıya kalmanız mümkün. Ancak şimdi paylaşacağımız temizlik tüyosu sayesinde Demlik ve kettle kirecinden kurtulabileceksiniz.

Türkiye'deki çeşme sularının büyük bir bölümü kireçli olduğu için çok sayıda mutfak eşyasında kireç sorunu oluşabiliyor.

Demlik ve kettle, cezve gibi ürünlerin haricinde bardaklar bile kireçlenebiliyor. Kireç aslında vücudumuz için çok zararlı.

Demlik ve kettle eğer kireçlendiyse mutlaka kireçlerden arındırılmalı. Gerçek Gündem sitesinde yer alan bir içerikte kireç sorununu ortadan kaldıran yöntem paylaşıldı. Demlik ve kettle kirecini kısa sürede çözmenizi sağlayacak bu yöntemler mutlaka aklınızda bulunsun.

İşte bilmeniz gereken her şey

Demlik ve kettle kireçlendiği zaman bir çok kişi ya çöpe atıyor yada kimyasal ürünler kullanarak oluşan kireçleri temizleme yolunu tercih ediyor.

Oysa kimyasal ürünler çok zararlı.

Başlıca bir çok hastalığın nedeni hayatımızdaki kimyasal ürünlerdir. Demlik ve kettle temizliğinde işinize yarayacak bazı ipuçlarını sizler için derledik. Öğrendiğiniz bu bilgilerden sonra kimyasal ürünlere artık para vermeyeceksiniz.

maxresdefault-1-10w2.jpg

İLK KURTARICIMIZ SİRKE

1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine döküyoruz. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ilave ediyoruz. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlıyoruz. Eriyen kireç, suya dağılacağı için bulaşık süngeri yardımı ile çaydanlığı iyice yıkamamız gerekiyor. Yaklaşık iki dakika sonra kireçten eser kalmadığını görüyoruz.

KİREÇ NASIL ÖNLENİR?

Demlik ve kettle en çok kullandığımız ürünlerin başında geliyor demiştik. Bu iki ürünün kireçlenmesini önlemek aslında çok basit.

Türkiye'deki çeşmeden akan sular genelde kireçli. Bu yüzden çay yaparken veya yemek yaparken kireçli su yerine içme suyu sağlık açısından daha faydalı.

Hiç bir uzman zaten çeşme suyuyla çay yapılmasını tavsiye etmiyor. Çeşme suyuyla yapılan çay veya kahve çok lezzetsiz oluyor.

İlgili Haberler