Deprem Haftasında EYÜDER’den anlamlı etkinlik: “Arabanızın yedek anahtarı nerede?”

Deprem Haftasında EYÜDER’den anlamlı etkinlik: “Arabanızın yedek anahtarı nerede?”

EYÜDER tarafından Deprem Haftası dolayısıyla “Arabanızın yedek anahtarı nerede?” adlı panel düzenlendi. Hatay’da görev yapmış ve depremi yaşamış eğitimcilerin anılarını anlattığı panelde depremde hayatını kaybeden vatandaşlar anıldı.

Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYÜDER) tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla “Arabanızın yedek anahtarı nerede?” adlı panel düzenlendi. Düzenlenen panele 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlere kadar Hatay’da görev yapmış olup mesleğine Ankara’da devam eden öğretmenler; Buket Genco, Seçil Yapar, Sibel Toprak ve İsa Toprak ile İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Dr. Ayhan Özkan katıldı. Dr. Ayhan Özkan’ın moderatörlüğünü yaptığı panelde öğretmenler deprem anı ve sonrasında yaşadıkları süreci anlattı. Duygusal anların yaşandığı panelde depremde hayatını kaybeden vatandaşlar anılırken; deprem bilinci ve farkındalığı oluşturmak da amaçlandı.

1-001.jpg

BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için lokma dağıtıldığı ve 11 ili temsilen 11 siyah balon uçurulduğu panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren EYÜDER Genel Başkanı Doç. Dr. Adem Çilek, “'Sesimi duyan var mı?' sözüne ihtiyaç kalmayacak şekilde herhangi bir felaket olmadan; birbirimizle her an iletişim kurup o sorunlarımızı ortadan kaldırabilecek, koordineyi sağlayabilecek o bağlılığı oluşturabilecek, kutuplaşmadan birleşerek ve güçlenerek güçlü bir Türkiye’nin evlatları olma yolunda birbirimizi daha iyi anlamalı ve sahip çıkmalıyız” dedi.

2-001.jpg

FARKINDALIĞIMIZIN CANLI KALMASI LAZIM

Depremden sonra hem sahada hem de Valilik’te on binlerce kişiyle yazılı veya yüz yüze ilgilendiğini belirten Dr. Ayhan Özkan ise yaptığı konuşmada, “Benim hayatımda hiçbir şey eskisi gibi değil. O günden sonra benim hayatım, davranışlarım, hayata bakış açım çok değişti. Hep birlikte onların acılarını paylaştık, dertlerine ortak olduk. O birlikteliğimizde anladık ki her bir kişi farklı hikayeler yaşamış, birçok hikaye var. Daha sonraki günlerde daha bilinçli tahlilini yapmaya başladık. Buket hanımın anlattığı hikaye aklımızda kalmıştı. Panelimizin de başlığına konu olan ‘Arabanızın yedek anahtarı nerede?’ Buket hanım bunun cevabını verecek. Sadece Buket hanımın hayatında değil, herkesin hayatında bu hikayeler var. Bunların paylaşılması lazım. Çünkü bilinç düzeyimizin, farkındalığımızın canlı kalması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

3-002.jpg

YAŞANILANLAR ANLATILDI

Düzenlenen panelde eğitimciler Seçil Yapar, Buket Genco, Sibel Toprak ve İsa Toprak sırasıyla Antakya’da deprem anı ve sonrasında yaşadıklarını anlattı. Katılımcılar konuşmaları sırasında deprem ile insan ilişkilerine ilişkin mesajlar verirken; duygusal anlar da yaşandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.