Deprem Profesörü açıkladı: İşte İstanbul depreminden etkilenecek iller

Deprem Profesörü açıkladı: İşte İstanbul depreminden etkilenecek iller

Olası İstanbul depremi bu sıralar iyice gündemi meşgul etmeye başladı. Son gerçekleşen Yalova depremi de korkuları büyüttü. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, olası İstanbul depreminden etkilenecek illeri açıkladı.

Marmara Denizi’nde dün 18:29’da gerçekleşen 3,3 büyüklüğünde gerçekleşen deprem, İstanbulluları korkuttu. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, konuyla ilgili “Kuzey Marmara’da beklenen büyük deprem için bir uyarı değildir” dedi. Ayrıca Ercan olası İstanbul depreminden etkilenecek illeri açıkladı.

ÖNEMLİ BİR GERGİNLİK BOŞALMASIDIR

Gerçekleşen 3,3 deprem için ‘depremcik’ diyen Ercan sözlerine şu şekilde devam etti:

“6 Ağustos 2023, 18.29’da Yalova yakınında denizde olan M3,6’lık depremcik, 1999 deprem kırığı üzerinde önemsiz bir gerginlik boşalmasıdır. Kuzey Marmara’da beklenen büyük deprem için bir uyarı değildir. Marmara M7’den büyük deprem üretebilecek düzeyde gergin değildir”

İŞTE İSTANBUL DEPREMİNDEN ETKİLENECEK İLLER

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, paylaşımın devamında olası İstanbul depreminden etkilenecek bölgeleri açıkladı. İşte o bölgeler:

“Kuzey Marmara’da olacak bir deprem: İstanbul, Yalova, Kocaeli, Çınarcık, Gemlik, Mudanya, Bandırma, Erdek, Biga, Lapseki, Tekirdağ, Şarköy, Gelibolu, Trakya’nın Marmara kıyıları etki alanı içinde kalacaktır”

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.