Depremde vefat edenler için Hatıra Ormanı

Depremde vefat edenler için Hatıra Ormanı

İç Anadolu’da 4 şehirde Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve Asrın felaketi olarak adlandırılan depremde vefat edenler için “Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı” yapıldı.

Nevşehir, Niğde, Kırıkkale ve Kayseri'de, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına "Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı" oluşturuldu. Nevşehir'de Kahveci Dağı'ndaki fidan dikim töreninde Vali İnci Sezer Becel, Türkiye'nin afet ülkesi olduğunu ve bu afetlere karşı tedbirler alarak yaşamanın öğrenilmesi gerektiğini söyledi.

ADANA KARAYOLUNUN 4’ÜNCÜ KİLOMETRESİNDE YAPILDI

Niğde'de, Adana kara yolunun 4. kilometresinde oluşturulan hatıra ormanında düzenlenen törende, İl Müftüsü Osman Ayas dua okudu.

ara-006.jpg

KIRIKKALE’DE BİN SEDİR

Kırıkkale'de, Samsun kara yolu yanındaki Yeni Mezarlık'ta oluşturulan Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı'nda Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin anısına 1000 sedir ve çam fidanı dikilerek, can suyu verildi.

aarara232.jpg

KAYSERİ’DE KARAÇAM FİDANI

Kayseri'de Orman Bölge Müdürlüğünce Kocasinan ilçesi Kuşçu Mahallesi'nde Deprem Şehitleri Ormanı oluşturuldu. Yaklaşık 50 dekarda kurulan ormanda, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Müftülüğü personeli ile AFAD, UMKE ve 112 ekipleri, 5 bin sedir ve karaçam fidanını toprakla buluşturdu. Etkinlikte depremlerde hayatını kaybedenler için dua edildi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.