Depremzede küçük kızın hayali piyanist olmak

Depremzede küçük kızın hayali piyanist olmak

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden en fazla etkilenen illerden olan Hatay’da, 3 kardeşi ile beraber sağ olarak kurtulan 7 yaşındaki Mutiya Gül, annesinin doğum gününde aldığı oyuncak piyanonun enkaz altında kaldığını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde evleri yıkılan afetzedeler, Edirne'de yurtlara ve yakınlarının yanlarına yerleşiyor. Kente Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya ve çevre illerden gelen depremzedelere, AFAD koordinesinde Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu'nda eşya ve gıda yardımı yapılıyor. Buraya gelen depremzedelerin ihtiyaçları, yapılan bağışlardan oluşturularak kurulan sosyal marketten karşılanıyor. Deprem sonrası 4 çocuğuyla Edirne'ye gelen Rem Gül de Hatay'da kaldıkları Gültepe Mahallesi'nde 5 katlı apartmanın depremde çatısı ve duvarlarının yıkıldığını anlattı. Çocukları Mahmut Gül, Bihter Gül, Anılcan Gül ve Mutiya Gül ile Edirne'de arkadaşının evine yerleşen Rem Gül, canlarını son anda kurtardıklarını söyledi.

mutiya.jpg

'PİYANOYU DOĞUM GÜNÜNDE ALMIŞTIM'

Edirne'de kiralık ev bulana kadar arkadaşlarının yanında kaldıklarını anlatan Rem Gül, çocuklarının birçok eşyası ve oyuncaklarının depremde kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Küçük kızı Mutiya'ya doğum gününde aldığı piyanonun da depremde kırıldığını kaydeden Gül, "Piyanoyu kızımın doğum günü için almıştım. Depremde dolap o oyuncak piyanonun üzerine devrildi ve kırıldı. Şam'a gittiğimde almıştık, kızım ona çok üzüldü. Şimdi Edirne'ye geldik, oradan buraya gelen bir komşumun evinde misafir olarak kalıyorum. Henüz ev bulamadım. Bir süre geri dönmeyi düşünmüyorum. Çocuklarımı düşünüyorum, onlar için korkuyorum. Belki 1 yıl sonra her şeyi düzeltirsem dönmeyi düşünebilirim" ifadelerini kullandı.

‘PİYANOMU ÇOK SEVİYORDUM’

Deprem anında yaşadıklarını anlatan Mutiya Gül, "O sırada uyuyordum, ablamın çığlığına uyandım sonra ben de deprem olduğunu anladım. Diğer kardeşim Mahmut ve annem de yanımıza geldi. Bizi komşumuz kurtardı. Evde ayıcıklarım ve piyanom kaldı. Piyanom kırılmış, ona üzüldüm. Çok seviyordum piyanomu, en sevdiğim oyuncak oydu. Tekrar o piyanoyu istiyorum tabii ki çünkü büyüyünce iyi bir piyanist olmak istiyorum" dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.