Dershanelere ihtiyaç kalmadı

Dershanelere ihtiyaç kalmadı

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt,1 Eylül’de kapatılması kesinleşen dershaneler hakkında Habervaktim’e konuştu. Ankara’da hiçbir şekilde dershanelere ihtiyaç kalmadığını belirten Bozkurt, dershanelerin Milli Eğitim’in başarısını sahiplendiğini sa

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

Büyük tartışmalar neden olan ve 1 Eylül tarihinde kapatılacak dershaneler hakkında Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Habervaktim’e özel açıklamalar yaptı. Dershanelerin Milli Eğitim’in başarısını sahiplendiğini iddia eden Bozkurt, ailelerin hiçbir şekilde endişe duymamasını, Ankara’da 65 bin çok yetkili öğretmen olduğunu söyledi. 

ENDİŞE DUYULMASIN

Ankara’da ilk defa yapılan tercih fuarı ve Ankara’nın birçok bölgesine açılan TEOG tercih rehberleri ile Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü  öğrencilere yardımcı oluyor. Ankaralı velilerin ve öğrencilerin dershanelerin kapatılması endişe duyulmaması gerektiğini açıklayan Erol Bozkurt, hafta sonu yapılacak takviye kurslarla ve tercih rehberliğiyle öğrencilere her türlü imkan verileceğini belirtti.

12 YIL ÖĞRENCİYİ YETİŞTİREN BİZİZ

Öğrencilerin 12 yıl eğitim gördüğünü hatırlatan Bozkurt, “Tamamıyla algı operasyonu yapıyorlar, geçende bir okulumuza gittim okulun kapısında çok güzel bir afiş vardı. Hiç dershaneye gitmeden üniversiteyi kazanan öğrencilerin isimleri asılıydı. Dershanelerde geçmişte öğrencilere aslında çok ciddi katkılar yapmıyorlardı. Birinci sınıftan 12’inci sınıfa kadar tam 12 yıl öğrenciyi yetiştiren biziz, okuma yazmayı öğretip üniversiteye kadar hazırlayan kişiler biziz” dedi.

İMKÂNLARIMIZ BU İHTİYACI ÇOK KOLAY KARŞILAYACAK

Dershanelerin kapatılmasından sonra başarının hiçbir şekilde düşmeyeceğini aktaran Bozkurt, “Ankara’da 65 bin çok yetkili öğretmen var bu alanlarla ilgili ve bizim okullarımız imkânlarımız her şeyimiz bu ihtiyacı çok kolay karşılayacak nitelikte. Hiçbir şekilde başarının düşme söz konusu olmayacaktır. Dünde zaten bizim yapmış olduğumuz başarıları dershaneler sahiplenmeye çalışıyorlardı, böyle bir şeye müsaade etmeyeceğiz bundan sonrada” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.