Dev derbi Avrupa basınında: “Fenerbahçe şampiyonluğu çok gördü”

Dev derbi Avrupa basınında: “Fenerbahçe şampiyonluğu çok gördü”

Trendyol Süper Lig’in 37’nci haftasında deplasmanda Galatasaray’ı 1-0 mağlup eden Fenerbahçe, şampiyonluk yarışını son haftaya bıraktı. Maç, Avrupa basınına taşınırken dünyaca ünlü gazeteler Fenerbahçe’nin galibiyetini yazdı.

Şampiyonluk için 1 puanın yettiği Galatasaray, seyircisi önünde ezeli rakibi Fenerbahçe’yi ağırladı. Rams Arena’da 53 binden fazla taraftarın izlediği maçta Fenerbahçe, Çağlar Söyüncü’nün golüyle rakibini sahasında 1-0 mağlup etmeyi başardı. Maçın sonucunda Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki puan farkı 3’e inerken, dünyaca ünlü gazeteler manşetlerine Türk derbisini taşıdı. İspanyol Marca Gazetesi “Çağlar, Fenerbahçe'ye Galatasaray Karşısında Hayat Verdi” başlığı atarken, Fransa’nın L’equıpe Gazetesi “Fenerbahçe, İstanbul'daki ezeli rakibine evinde şampiyonluğu çok gördü” dedi. İşte dün akşam yaşananlar ve dev gazetelerin derbi manşetleri:

fenerbahce-1.jpg

FENERBAHÇE KIRMIZIYA RAĞMEN KAZANDI

Saat 19’da başlayan maça iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçe, maçın 22’inci dakikasında Djiku’nun kırmızı kart görmesi sonucu 10 kişi kaldı. Türk futbol kamuoyunun “haksız” olarak nitelendirdiği kırmızı kart sonrası maçtaki hareketliliğini kaybetmeyen sarı kanarya, rakibini oldukça zorladı. Galatasaray, Fenerbahçe’nin bir kişi eksik oyununa rağmen karşılık veremezken maçın ilk yarısı 0-0’lık eşitlikle sonuçlandı.

İkinci yarının belli bölümünde oyunu eline alan Galatasaray, rakibi karşısında daha fazla dayanamadı. Maçın 71’inci dakikasında Szymanski ile köşe vuruşu kullanan Fenerbahçe’de Çağlar Söyüncü, ağları havalandırarak galibiyeti getiren golü attı. Maçın geri kalanında gol sesi çıkmazken, sarı lacivertli kulüp maçın kazanan tarafı oldu.

fenerbahce-2.jpg

1-0’LIK GALİBİYET AVRUPA BASININDA

Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe, Rams Park'ta karşı karşıya geldi. Çağlar Söyüncü'nün 71. dakikada kaydettiği gol, sarı-lacivertlilere derbide 3 puanı getirdi. Galatasaray-Fenerbahçe derbisi, Avrupa basınında da geniş yankı buldu. Maçın ardından dünyaca ünlü gazeteler manşetlerine Fenerbahçe’nin derbi zaferini taşıdı. İşte Avrupa gazetelerinin derbi manşetleri:

fenerbahce-3.jpg

MARCA (İSPANYA): “ÇAĞLAR, FENERBAHÇE'YE GALATASARAY KARŞISINDA HAYAT VERDİ”

“Türkiye ligi son maç gününe kadar devam edecek. Fenerbahçe, Söyüncü'nün tek golüyle en büyük rakibi Galatasaray'ın evinde fırtına gibi esti. Eski Atletico Madrid oyuncusu, Djiku'nun çift sarı kartı nedeniyle konuk takımın 60 dakikadan fazla bir eksik oyuncuyla oynamasına rağmen Fenerbahçe'ye Galatasaray'ın şampiyonluğu kazanmasını engelleyen üç puanı kazandırdı. Türkiye ligi için kararı son maç gününe erteleyen bir zafer.

Tüm bunlar maç öncesi hararetli bir ortamda gerçekleşti. Galatasray ve Fenerbahçe oyuncuları (neredeyse 100 puanlık bir sezonun ortasında ve Süper Kupa gibi birçok spor dışı sorun ve tartışmayla) saha denetimi sırasında kavgaya tutuştu.”

fenerbahce-4.jpg

FOOT MERCATO (FRANSA): “FENERBAHÇE ŞAMPİYONLUK YARIŞINI CANLANDIRDI”

“Takımın metronomu Fred'in mükemmel oyunuyla Fenerbahçe tehlikeli olmaya devam etti. Ligin en iyi iki atağı sessiz kalamazdı. Bir kornerden Çağlar Söyüncü partiyi bozmayı başardı. Fernando Muslera'nın çizgi önünde kaptırdığı topla buluşan Türk oyuncu takımını öne geçirdi (0-1, 71.). Beraberliğe tutunmak isteyen Galatasaray nasıl geri döneceğini bilemedi. Şu anki liderler bu gece Kasım ayından bu yana ilk maçlarını kaybetti ve sezonun ikinci yenilgisini aldı. İstanbul Aslanları'nın artık hataya yeri yok. Şimdi Fenerbahçe'nin sadece üç puan önündeler ve önümüzdeki hafta Konyaspor'a karşı kaybetmemeleri gerekiyor. Fenerbahçe için hala umut var. Sarı Kanaryalar İstanbulspor'u ağırlıyor.”

fenerbahce-5.jpg

L’EQUIPE (FRANSA): “TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU ERTELENDİ”

“22. dakikada 10 kişi kalan, küfür ve taş yağmuruna maruz kalan Fenerbahçe, İstanbul'daki ezeli rakibine evinde şampiyonluğu çok gördü. Fenerbahçe 71. dakikada ev sahibi savunmanın kaçırdığı bir kornerden yararlanarak Galatasaray'ın Rams Park'ını sevince boğdu.”

fenerbahce-6.jpg

AS (İSPANYA): “ÇAĞLAR, FENERBAHÇE'YE HAYAT VERDİ”

“Atletico Madrid'den kiralanan oyuncu, iki takım arasında arbedenin yaşandığı maçta takımına galibiyeti getiren golü attı. Konuk ekip polis eşliğinde dışarı çıkarıldı.”

fenerbahce-7.jpg

TUTTOMERCATO (İTALYA): “ICARDI VE ARKADAŞLARI İÇİN PARTİ ERTELENDİ”

“İntikam soğuk yenen bir yemektir. Türkiye Süper Kupası'ndaki malum olayların ardından Fenerbahçe, Galatasaray'ın partisini mahvederek intikamını alıyor: Rams Park, Türkiye'yi şampiyon ilan etmeye hazırdı ancak Icardi ve takım arkadaşları, bir saatten fazla sayısal üstünlüğe rağmen 1-0 mağlup oldu. Galibiyet golünü Soyuncu attı, her şey son turda belli olacak. Galatasaray deplasmanda Konyaspor'la, F.Bahçe ise İstanbulspor'la karşılaşacak.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.