Devlet korumasındaki Adnan için kritik ziyaret: Bakan Göktaş’tan Ankara’da dikkat çeken temas
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, amcasının yanında insanlık dışı koşullarda yaşadığı belirlenen ve Ankara Abisi tarafından gündeme taşınan engelli çocuk Adnan ile kardeşini kaldıkları kuruluşta ziyaret etti.
Ankara’da amcasının yanında uygun olmayan şartlarda kaldığı tespit edilen 11 yaşındaki engelli Adnan, kardeşiyle birlikte devlet koruması altına alınmıştı. Kamuoyunda yankı uyandıran olayın ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukları kaldıkları kurumda ziyaret etti.
Bakan Göktaş, ziyaret sırasında yetkililerden çocukların genel sağlık durumu, tedavi süreçleri ve kendilerine sunulan psiko-sosyal destek hizmetleri hakkında ayrıntılı bilgi aldı. Uzman personel eşliğinde bakımı sürdürülen Adnan’la yakından ilgilenen Göktaş, tekerlekli sandalye ile kuruluş bahçesinde gezdi ve bir süre sohbet etti.
“DEVLETİN SORUMLULUĞU SEVGİYLE BÜYÜTMEK”
Ziyaret sonrası açıklama yapan Bakan Göktaş, çocukların artık devlet güvencesi altında olduğunu vurgulayarak, “Genel sağlık durumları iyi. Devlet olarak çocuklarımızı sevgi ve şefkatle büyütmek en temel görevimizdir” dedi.
Kaynak:Haber Merkezi

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.