Dijital vergi dairesi Resmi Gazete'de

Dijital vergi dairesi Resmi Gazete'de

Dijital Vergi Dairesi uygulaması artık elektronik ortamda yapılacak. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından oluşturulacak Dijital Vergi Dairesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'nin 7 Ekim tarihli sayısında yayımlanan vergi usul kanunu genel tebliğine göre, dijital vergi dairesine artık dijital.gib.gov.tr adresi üzerinden veya GİB tarafından oluşturulan mobil uygulama üzerinden kullanım sağlanabilecek.

Sistemde daha önce kullanıcı kodu ve şifresi olan, e-Devlet şifresi bulunan ve tebliğ kapsamında şifresi olan kişiler faydalanbilecek.

ARTIK ELEKTRONİK ORTAMDA

Kişiler, Dijital vergi dairesi üzerinden vergi dairesi sistemlerinde kayıtlı olan ve GİB tarafından belirlenen bilgilerini dijital ortamda görüntüleyebilecek. Bu kapsamda ivd.gib.gov.tr ve intvrg.gib.gov.tr adresleri ile birlikte dijital.gib.gov.tr adresi de tebligat adresi olarak kabul edilecek.

Resmi Gazete'de yer alan diğer vergi usul kanunu tebliğine göre, şarj ağı işletmecileri, verilen hizmet karşılığında düzenlenen faturada yer alan bilgileri anlık olarak elektronik ortamda GİB Teknoloji sistemlerine bildirebilecekler.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.