Dikimevi Kazasında Vahim İddia

Dikimevi Kazasında Vahim İddia

Dikimevi’nde gerçekleşen ve 12 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kazayla ilgili vahim bir iddia ortaya atıldı. Kaza yapan şoförün ismini vermek istemeyen arkadaşları, Habervaktim’e konuşarak önemli bir iddiada bulundu.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Otobüs durağına dalarak 12 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan şoförün arkadaşları Habervaktim’e konuştu. İsmini vermek istemeyen EGO’da görev yapan şoförler Mercedes markalı otobüslerde teknik bir aksaklık olduğunu öne sürdüler.  Otobüsün 4 saniye boyunca kontrolden çıktığını iddia eden şoförler aynı durumun kendi başlarına da geldiklerini söylediler.

OTOBÜS ŞOFÖRÜN KONTROLÜNDEN ÇIKIYOR

Gazetemizi arayarak kaza hakkında bilgi veren şoförlerden biri, “Kesinlikle bu Mercedes otobüslerinde bir aksaklık var çünkü aynı sorunla bizde karşı karşıya kalıyoruz. Arkadaşımız frene basmasına rağmen otobüs durmamış, aynı durumu bizde çoğu zaman yaşıyoruz. Otobüs 4 saniye boyunca şoförün kontrolünden çıkıyor ve 24 km hıza kadar çıkıyor. El frenini çekmediğiniz takdirde otobüsü durdurmak neredeyse imkânsız” dedi.

MERCEDES OTOBÜSLERİNDE SIKINTI VAR

Kazada sadece şoförün suçu olmadığını belirten arkadaşları ise, “Kazaya yüzde 20 şoförün hatası, yüzde 80’de otobüsteki teknik aksaklık neden olmuş. Ben böyle düşünüyorum otobüs dururken boşa almadığınız zaman otobüs bir birikim yaşıyor ve vitese aldığınızda birden kendini öne atıyor. Bu birçok arkadaşımızın başına geliyor ama şu zamana kadar büyük bir kaza olmadığı için gündeme gelmedi. EGO’da 30 tane Mercedes otobüs vardı bunların 10 tanesi yokuşlarda çekmiyor diye gönderildi, hepsinde bu sıkıntı var. Diğer otobüslerde böyle bir sıkıntı yok” ifadelerini kullandı.

KAZA SORUŞTURMA AŞAMASINDA

EGO yetkilileri böyle bir iddianın olduğunu doğruladı ancak şu an kaza soruşturma aşamasında olduğu için bu konuda açıklama yapamayacaklarını söyledi. Yetkililer soruşturma sonrası kaza hakkında açıklama yapılacağını açıkladılar. Mercedes yetkilileri ise iddialara herhangi bir cevap veremeyeceklerini ve bu konuda bir rapor olmadığı için iddiaların doğru olmadığını belirtti.

 

 

   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.