Dinimizde örtünmenin önemi

Dinimizde örtünmenin önemi

İslam’da örtünme, Müslüman toplumların önemli bir parçası olarak kabul edilir. Tesettür, kadınların iffet ve saygınlıklarını korumak amacı güden bir giyim tarzıdır. Peki, dinimizde örtünmenin önemi nedir, Allah’ın emirleri nelerdir? İşte, detaylar…

Örtünmenin İslam'daki önemi, hem dini kaynaklarda açıkça belirtilmiş emirlerle hem de toplumsal ve ahlaki değerlerle ilişkilendirilir. Kur'an'da ve hadislerde, kadınların örtünmeleri gerektiği ve bu şekilde giyinmelerinin iffetlerini korumak için önemli olduğu belirtilir. Bu örtünme, genellikle başörtüsü, uzun giysiler ve vücut hatlarını örten kıyafetlerle gerçekleştirilir.

dua-eden-eller.jpg

ÖRTÜNMEK YÜCE ALLAH'IN EMRİDİR

Nur Suresi’nin 30. ayetinde, “Mümin erkeklere söyle: Gözlerini harama bakmaktan sakınsınlar; iffet ve namuslarını korusunlar. Bu, onlar için daha temiz ve daha nezih bir davranıştır. Şüphesiz Allah, onların bütün yaptıklarını en iyi bilmektedir” buyurularak mümin erkeklerin harama bakmamaları emredilmiştir.

Nur Suresi’nin 31. ayetinde ise “Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini harama bakmaktan sakınsınlar; iffet ve namuslarını korusunlar. Mecburen görünen kısımları müstesna, güzelliklerini ve süslerini teşhir etmesinler. Başörtülerini, yakalarının üzerine kadar örtsünler” buyurulmuştur.

tesettur-kadin-ve-erkek.jpg

HEM ERKEK HEM KADIN UYARILMIŞTIR

Görüldüğü gibi iki ayeti kerimede hem erkeklerin hem de kadınların harama bakmamaları ve edep yerini iyice örtülü tutup iffet ve namuslarını zina, fuhuş ve onlara sebep olabilecek durumlardan korumaları emredilmektedir.

Öte yandan, bir rivayete göre; peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v), “Gözlerin zinası, harama mahreme bakmaktır” demiştir ve harama bakmayı göz zinası olarak nitelemiştir. Ancak harama tesadüfen ilişmesini kısıtlı bakmak hükmünde olmadığı da hadisi şeriflerde ifade edilmiştir.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.