Dişe dokunan BÜYÜK HİZMET

Dişe dokunan BÜYÜK HİZMET

Etimesgut Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, evde sağlık hizmeti uygulamasını hizmete soktu. Etimesgut sınırlarında olan ve hastaneye gelmekte güçlük çeken hastaların, artık uzman hekimler tarafından diş muayenesi evde yapılmaya başlandı.

Sağlık Bakanlığı Ankara 3. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Etimesgut Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından evde sağlık hizmeti verilmeye başlandı. Üç uzman personel tarafından yatağa tam bağımlı olan ve hastane ortamına gelemeyecek hastaların yaşadıkları ev ortamında diş tedavilerinin ve takibi yapılarak,  hasta yakınlarının ya da bakmakla görevli kişilerin bu konudaki gerekli eğitimi veriliyor. 

SADECE ÇARŞAMBA GÜNLERİ

Etimesgut Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından verilmeye başlanan evde sağlık hizmeti sadece çarşamba günleri mesai saatleri içerisinde randevu sistemi ile hizmet veriyor. Etimesgut ilçe sınırlarında ikamet eden hastaların evlerine hasta nakil aracı ile gidilip hastanın genel diş muayenesi evde sağlık hizmetleri birimi hekimi tarafından yapılıyor. Diş kliniği ortamında uygulanacak tüm tedaviler ev ortamında rahat bir şekilde yapılıyor.  

KİMLER FAYDALANABİLİR?

Habervaktim'e bilgi veren hastane yetkilileri, şu kişilerin evde sağlık hizmetinden faydalanabileceklerini açıkladı: 1- Kronik hastalığı nedeniyle hastanede sürekli yatarak tedavi gören ve taburculuk sonrası tetkik takibi gerekenler.
2- Yürüyemeyen ve yatağa bağımlı olup özel ihtiyaçlarını dahi gideremeyecek durumda olan yatalak hastalar.
3- İleri evre kanser hastaları.

BAŞVURULAR NASIL OLUYOR?

Hastalara büyük kolaylık sağlayan evde sağlık hizmetinden faydalanmak isteyen kişiler ise şunları yapması gerekiyor: 1- Hastanın bakımını üstlenen hasta yakınları doğrudan Etimesgut Ağız ve Diş Sağlığı Merkez Polikliniği'nde bulunan Evde Sağlık Hizmetleri Birimi'ne başvurabilirler.
2- 0312 293 31 32 numaralı telefonu arayarak başvurabilirler.
3- 444 EVDE ( 444 38 33 ) hattından İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi aracılığı ile başvurabilirler.
4- Aile hekiminin hastayı evde muayenesi sonucunda koordinasyon merkezine hastayı bildirmesi ile başvurulabilir.

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.