DMM’den 10 Kasım törenleri iddialarına açıklama geldi

DMM’den 10 Kasım törenleri iddialarına açıklama geldi

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında yer alan “MEB okullarda 10 Kasım törenlerini yasakladı” iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

DMM tarafından yapılan açıklamada, kamuoyunu yanıltmaya yönelik manipülatif içeriklere itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı. Açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 8 Kasım tarihli yazısında, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nün ilgili yönetmelik uyarınca valiliklerin belirlediği ve herkesin katılımına açık alanlarda, günün anlam ve önemine uygun şekilde anılmasının esas olduğunun belirtildiği hatırlatıldı.

Bakanlık yazısında, Atatürk’ü anma etkinliklerinin yasaklanmasına ilişkin herhangi bir ifadenin bulunmadığına dikkat çekilen açıklamada, ancak siyasi partilerin kendilerine tanımlanan alanlar dışında okullarda tören veya organizasyon çağrısı yapmalarının mevzuata uygun olmadığının vurgulandığı ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu yazıda 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde öğrenci, öğretmen ve ailelerin gönüllü katılımıyla fidan dikim etkinlikleri düzenlenmesinin teşvik edildiği de belirtildi. Bu kapsamda, tüm eğitim kademelerindeki öğrencilerin, Atatürk’e ve vatan sevgisine ilişkin duygu ve düşüncelerini yansıtan mesaj kartları hazırlayarak diktikleri fidanlara yerleştirecekleri aktarıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, okullarda gönüllülük esasına göre Atatürk’ü anmaya yönelik faaliyetlerin sürdüğünü bildirdiği kaydedilen açıklamada, "Kamuoyunun, manipülatif amaçlarla yayılan asılsız içeriklere itibar etmemesi önemle rica olunur." ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.