Doğal Zırh C Vitamini

Doğal Zırh C Vitamini

Dahiliye ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Abidin Kumbasar, her hastalığın ölümcül etkisinin olabildiğini belirterek soğuk havalarda sıkça yayılan bulaşıcı hastalıklardan korunmak için bol bol c vitamini tüketmemiz gerektiğini söyledi.

 

 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Soğuk havalar, kapalı ve kalabalık ortamlarda geçirilen sürenin artması, bağışıklığın az olması, hasta kişilerle temas gibi birçok neden her yaşta insanın kış aylarında hastalıklarla her an karşı karşıya kalmasına neden oluyor. Özel Keçiören Bilgi Tıp Merkezi Dahiliye ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Abidin Kumbasar, havaların iyice soğuduğu bu günlerde grip ve soğuk algınlığı gibi bulaşıcı hastalıklardan korunmanın yollarıyla ilgili Habervaktim'e açıklamalarda bulundu.
İLAÇ DA FAYDA ETMİYOR
Doğada mevsime göre nasıl değişiklik görülüyorsa insanlardaki bakterilerin de mevsimlere göre değiştiğini belirten Prof. Dr. Abidin Kumbasar, "Sıcak havalarda gelişen mikroplar gibi havalar soğuyunca gelişen mikro organizmalar da vardır. Hepsi mikrop değildir. Günümüzde ilaçların çoğu virüslere karşı etkisizdir. Virüsler çok basit yapıdadır o kadar küçük ki mikropların bünyesine girerek onu hasta eder. Düşünün o kadar küçük canlılardır. Doğa değişince bunlar da yaşayabilmek için sık sık kendilerini değiştirir. Onlara karşı etkin bir ilaç da bulamamaktayız. Bugün piyasada virüs aşıları dediğimiz geçtiğimiz dönemlerdeki virüs salgınlarından elde edilen aşılardır. Yeni bir oluşumsa ona karşı etkin bir ilacı aylar sonra bulabiliyoruz" dedi.
BU MEVSİMLERDE DİKKAT!
Hava sıcaklıklarının suratla değiştiği ilkbahar ve sonbahar aylarında birtakım enfeksiyonlara daha çok maruz kalındığını ve insanların kendilerine dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Kumbasar, toplu yaşam alanlarında sık sık bulunanların, düşük gıda alanların, anne sütü ile beslenmemiş bebeklerin, vücut direnci az olan insanların, yaşlı ve kronik bronşiti olan özellikle sigara içen insanların, solunum sistemi direnci düşük olan insanların daha çabuk hasta olabildiklerini açıkladı.

BOL BOL C VİTAMİNİ TÜKETİN

Kumbasar, "Kendini korumak isteyenler  özellikle hasta insanların evinde birkaç gün istirahat etmesi hem kendi yönünden hem de çevresine bulaştırmamak yönünden  önemlidir" diye konuştu.  Bulaşıcı hastalıklara maruz kalmamak için bu günlerde sık sık içinde c vitamini bulunan gıdaların tüketilmesi gerektiğini öneren Kumbasar, "C vitaminini narenciye gibi meyvelerden alabilirsiniz. Biberde de çok c vitamini vardır. Doğal sebze meyve yiyenlerde c vitamini eksikliği olmaz"  şeklinde konuştu.
HASTALIK YOKTUR HASTA VARDIR
"Her hastalığın ölümcül etkisi olabilir" diyen Kumbasar, "Gripler virüslerden oluştuğu için ilaçlardan etkilenmez eğer bağışıklık sistemi düşük olan insanlarda ölümcül olabilir. Biz hekimler 'Hastalık yok hasta vardır' deriz. Aynı hastalığın mikrobunu alan 10 kişiden 2'si ölür 8'i yaşar. Niye? Mikrop aynı insanların kendi vücuduna göre bir mücadele gücü var, burada güçsüzlüğü olan gider. Özellikle metabolik hastalıkları olan çok dikkat etmesi gerekir" ifadelerini kullandı.  
24 SAAT ÇALIŞAN ACİL SERVİSİ VAR
Dahiliye ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Abidin Kumbasar, Özel Keçiören Bilgi Tıp Merkezi, 24 saat çalışan acil servisin bulunduğunu 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.