Doğalgaz patlamasından kıl payı kurtuldu

Doğalgaz patlamasından kıl payı kurtuldu

Çankaya'daki doğalgaz patlamasından kıl payıyla yara almadan kurtulduğunu Habervaktim'e anlatan Kadir Samaras, "Beş dakika önce evime girseydim büyük ihtimal ölmüş ya da ağır yaralanmış olurdum" dedi.

Çankaya ilçesinin Küçükesat semtindeki Başçavuş Sokak'ta Tapu ve Kadastro Müdürlüğü lojmanlarında  önceki gece 9 sıralarında yaşanan doğalgaz patlamasının yol açtığı facia gün ağarınca ortaya çıktı.

TAŞ VE AĞAÇ PARÇALARI OK GİBİ SAPLANDI

Patlamanın etkisinden dolayı çevredeki binaların da etkilendiği görüldü. Çoğu binanın cam ve çerçevesi kırıldı. Şiddetli patlamanın ardından oluşan basıncın, taş ve ağaç parçalarını fırlattığı ve parçaların ulaştığı noktaya ok gibi saplandığı görüldü. Yaşanan facianın ardından yetkililer ise hasar tespit çalışmasıgerçekleştirdi.


ttt.jpg

GAZ SIZINTISINDAN MI PATLADI?

Habervaktim'in edinilen bilgilere göre patlamanın gaz sızmasından kaynaklandığı ve binaya gaz akışının kesildiğini; ancak risk oluşturmasından dolayı binanın yıkılacağı öğrenildi. Çevre sakinleri olay anı çok büyük bir gürültüyle sarsıldıklarını belirtti. İlk önce bomba patladığını düşündüklerini kaydeden çevre sakinleri, korku dolu bir gece yaşadıklarını kaydetti.

GÖRGÜ TANIĞI HABERVAKTİM'E KONUŞTU

Faciadan birkaç dakika ile yaralanmadan kurtulduğunu anlatan Kadir Samaras, "Olay olmadan 5 dakika önce patlamanın tam karşısında bulunan evime giriş yaptım. Ardından büyük bir patlama yaşandı. Ben trafo ya da bombalı bir aracın evimizin önünde patladığını sandım. Ardından ne olduğunu öğrenmek için dışarı çıktık. Patlama olduğu binadaki bir kişinin balkonda olduğunu gördüm. Direkt 112'yi aradık. Yetkililer gelene kadar biz içeride başka bir kimsenin olup olmadığına baktık. Eğer 5 dakika sonra eve gelseydim büyük ihtimal ölmüş ya da ağır yaralanmış olurdum" dedi.

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.