Döşemecilerin Sorunları Kahvaltıda Konuşuldu

Döşemecilerin Sorunları Kahvaltıda Konuşuldu

Ankara Döşemeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Başkan Ali İhsan Bostan önderliğinde üye esnaflarının sorunlarını yerinde dinlemek, ihtiyaçlarını belirlemek ve mesleğin gelişimi için gerekli çalışmaları yapmak amacıyla 2016 yılı çalışma programına aldıklar

 

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

Ankara Döşemeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası, 2016 yılı çalışma programı içinde yer alan “Sokak Toplantıları”na başladı. Düzenlediği kahvaltıda döşemecilik yapan esnafın sıkıntıları gündeme geldi. İşlerinin durgun olduğunu söyleyen esnaflar, Ankara Döşemeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Ali İhsan Bostan’dan yardım istedi. Kooperatif kurmak istediklerini söyleyen Bostan birlik olarak hareket etmeleri durumunda bir showroom yapabileceklerini esnafa aktardı.

SHOWROOM OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

Kooperatif yapılanmasına gitmek için bir araya gelmeleri gerektiğini söyleyen Ali İhsan Bostan, “Siteler içinde mağazalar artık miladını doldurdu ve özellikle park sorunu olmak üzere birçok sorun bizi zorluyor. Odamıza ait döşemecilerin bir arada mağazalarının yer alacağı bir showroom oluşturmak istiyoruz. Sizlerin de bu noktada desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

İNTERNET SİTESİNE İHTİYACIMIZ VAR

Sistemin internete döndüğünü belirten bir esnaf döşemeciler olarak örgütlenerek güzel bir satış sitesi kurulması gerektiğini savundu. İşlerinin düşük olduğunu belirten esnaf, “İşlerimizi hareketlendirmek için internet piyasasına ihtiyacımız var. Fuar alanlarına katılarak ürünlerimizi tanıtmamız gerektiğini düşünüyorum. Sitenin içerisine girildiği zaman Ankara Döşemeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası aittir yazası gerekli. Odanın esnafa referans olacağı bir siteye ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

KENDİ İŞİMİZİ KENDİMİZ YAPMALIYIZ

Yerel yönetimlerde kendilerine destek gelmediğini söyleyen Ali İhsan Bostan, “Esnafımız işine yatırım yapmıyor daha çok ev-araba almak için uğraşıyor. Bu nedenle mağazalarımız ve işlerimiz gelişmiyor. Birçok yerde kullanılan makineler bizim iş yerlerimizde yok. Birlik beraberlik içinde hareket etmemiz gerekirken yerel yönetimlerden bize destek gelmiyor. Esnaf olarak kendi işimizi kendimiz yapmak zorundayız” ifadeleri kullandı.

DÜRÜSTLÜĞÜ VE GÜVENİ HAKİM KILMAK

Başkan vekili Şadi Başar ise “Üyelerimizin mesleki, ekonomik ve hukuksal sorunlarını çözümlemek, üyelerimiz arasında birlik ve beraberliği sağlayarak dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak, sosyal dayanışma içinde mesleki disiplinimizin devamlılığı için başlattığımız bu sokak toplantıları ile; mobilyacılık sektöründe önemli bir yer tutan döşemeci esnaf ve sanatkârının çalışma şartlarının iyileştirilmesi, yeni teknolojilerle uyum sağlayarak geliştirilmesi, mesleki eğitim olanaklarının artırılması, mesleğe çırak yetiştirilerek sanatın gelecek nesillere aktarılması için uğraş veriyoruz” diyerek “sokak toplantıları” projelerinin önemini vurguladı.

BAŞKAN BOSTAN’A MAĞAZA DESTEĞİ

Siteler’de atölyelerle mağazaların iç içe olduğunu belirten esnaflar, bu durumdan şikâyetçi olduklarını ve Başkan Bostan’a destek vererek yeni bir mağaza alanına ihtiyaç duyduklarını söylediler. Birçok odanın ve meslek grubunun kendi showroomlarını oluşturduğunu söyleyen esnaflar, döşemecilerinde mağazalarının olacağı bir alana ihtiyaçları olduklarını aktardı. Toplantı esnaflar arasında yapılan dua ile son buldu.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.