Dr Jan Klod Kayuka Kimdir?  Mehmet Ali Erbil Olayı nedir? Dr Jan Klod Kayuka nerelidir?

Dr Jan Klod Kayuka Kimdir? Mehmet Ali Erbil Olayı nedir? Dr Jan Klod Kayuka nerelidir?

Dr Jan Klod Kayuka Kimdir? Mehmet Ali Erbil Olayı nedir? Dr Jan Klod Kayuka nerelidir?

Son zamanlarda merak edilen isimler arasından yer alan Dr Jan Klod Kayuka ile ilgili araştırmalar yapılıyor. İnternet kullanıcıları tarafından arama motorlarında Dr Jan Klod Kayuka'nın kim olduğu araştırılıyor. Arama motorlarında Dr Jan Klod Kayuka kimdir? Dr Jan Klod Kayuka nereli ve kaç yaşındadır? Dr Jan Klod Kayuka nerede görev yapıyor? Dr Jan Klod Kayuka Mehmet Ali Erbil açıklaması, gibi sorgulamalar gerçekleşiyor.Dr Jan Klod Kayuka'nın biyografisini haberimizde derledik.

Dr Jan Klod Kayuka Kimdir? Mehmet Ali Erbil Olayı nedir? Dr Jan Klod Kayuka nerelidir?

1965 yılı Antakya doğumlu olan Dr. Jan Klod Kayuka, 1988 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nden dereceyle mezun oldu.

İç hastalıkları uzmanlığını tamamladıktan sonra, kariyerine Paris' teki Cochin Hastanesi’nde devam ederek, nadir hastalıklar ve gastroenteroloji konularında çalışmalarda bulundu.

Diplome Universitaire almasının ardından, 1998 yılında Alman Hastanesi’nde “Check-Up Ünitesi”ni kurarak; iç hastalıkları uzmanlığının yanı sıra, Check-Up Bölüm Direktörü olarak da, 15 yıl görev yaptı. Dr. Jan Klod Kayuka’nın oluşturup hayata geçirdiği, ileri teknoloji radyolojik tetkiklerle de desteklenen check-up programı, dönemin en kapsamlı check-up programı olarak kabul edilmektedir. 2000'li yılların başında, ileri tetkikler ile desteklenen bu check-up programını, kişiye özel check-up programları kapsamında uygulamaya ve hasta takibine başladı.

Aynı dönemde, dünyada yayımlanmış 80 vakası olan "Kaçış Sendromu" hastalığını Türkiye’de ilk teşhis eden doktor olarak da tanındı. Bu teşhisiyle birlikte, özellikle teşhisi zor hastalıklar konusunda başvurulan, önde gelen doktorlardan biri haline geldi.

Periyodik ve düzenli takiplerle, kişilerin ve ailelerin, genel sağlık profillerini oluşturmaya ve korumaya yönelik çalışmalara başladı ve bu çalışmalarını halen sürdürmektedir.

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen yayın organlarında pek çok kez makaleleri yayınlandı ve insanları bilinçlendirmek adına TV programlarında uzman olarak yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.