Fon operasyonunda gözaltı sayısı 31’e yükseldi

Fon operasyonunda gözaltı sayısı 31’e yükseldi

İstanbul merkezli sermaye piyasası işlemlerine yönelik sürdürülen fon soruşturmaları kapsamında beş zanlının daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı otuz bire ulaştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosu koordinesinde yürütülen dosya çerçevesinde kolluk kuvvetleri yeni bir operasyon düzenledi. Sermaye Piyasası Kurulu tarafından iletilen denetim raporları ve resmi başvurular doğrultusunda haklarında yakalama kararı çıkarılan otuz bir isimden yirmi altısı daha önce gözaltına alınmıştı. Dosyaya eklenen yeni bulgular ışığında beş kişi hakkında daha yakalama kararı çıkarıldı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen baskınlarda Ertan Aydın, Seda Tarım Kocabalkan, Abdullah Dal, Hakan Eryılmaz ve Fahri Uğur emniyet birimlerince yakalandı.

ŞİRKET PAYLARI VE ŞÜPHELİLER İNCELEME ALTINDA

Soruşturma makamları; Işıklar Enerji ve Yapı Holding, Vişne Madencilik, Odine Solutions Teknoloji ile Tera Finansal Yatırımlar Holding hisse senetlerindeki usulsüzlük iddialarını mercek altına aldı. Yakalananlar arasında çeşitli aracı kurum yöneticileri, portföy yönetim şirketi yetkilileri, banka çalışanları ve şirket sahipleri bulunuyor. İnan Altınbaş’ın gözaltında bulunduğu soruşturmada aile fertlerinin finansal varlıklarına dondurma kararı uygulandı.

BEŞ ŞÜPHELİ İÇİN ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Aralarında Altınbaş Holding yöneticisi Nusret Altınbaş’ın da yer aldığı beş firari şüphenin yakalanması amacıyla emniyet güçlerinin adres odaklı saha operasyonları devam ediyor. Emniyetteki sorgu işlemleri sürdürülen zanlıların ifade süreçlerinin ardından adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor. Başsavcılık yürütülen adli soruşturmanın ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.