Dünyanın gözü Pursaklar Belediyesi Endemik Vadi’de

Dünyanın gözü Pursaklar Belediyesi Endemik Vadi’de

Pursaklar Belediyesi tarafından hizmet veren ve Ankara’nın kültürel değerlerine ev sahipliği yapan Endemik Vadi, farklı ülkelerde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencileri misafir etmeye devam ediyor.

Erasmus+ Coffee Friendship proje kapsamında Avusturya, Almanya, İtalya, Yunanistan, İrlanda, Sırbistan, İspanya ve Portekiz’de eğitim gören öğrenciler, Başkent’in kültürel mirasları hakkında bilgi sahibi olmak için Ankara Kedisi, Ankara Keçisi, Ankara Tavşanı, Ankara Güvercini ve Ankara’ya özgü endemik bitkilerin bulunduğu Endemik Vadi’yi ziyaret etti.

YAKINDAN GÖZLEMLEDİLER

Bir süre endemik bitki ve endemik hayvanları yakından gözlemleyen yabancı öğrenciler, kahvenin kendine özgü pişirme yöntemi, kokusu, hazırlama şeklini ve sunum şeklini detaylıca öğrenme fırsatı buldu.

ara-001.jpg

‘‘ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL DEĞERLERİNİ TANITTIK’’

Endemik Vadi’nin ülke içi ve ülke dışındaki insanların ilgisini ve dikkatini çekmeye devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Pursaklar Belediyesi Erasmus+ Coffee Friendship proje kapsamında 45 misafirimize en iyi şekilde ev sahipliği yapıyoruz. Avusturya, Almanya, İtalya, Yunanistan, İrlanda, Sırbistan, İspanya ve Portekiz’den gelen gençlere ülkemizin kültürel değerlerini tanıttık. Yabancı öğrenciler, endemik bitki ve endemik hayvanları yakından gözlemleme fırsatı buldu. Pursaklar’ın ve Ankara’nın kültürel değerlerini dünyaya tanıtmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.