DURAK EMLAK

DURAK EMLAK

Kredi ilanlarının ve firma reklamlarının sık sık yapıştırıldığı otobüs durakları artık emlak niyetine de kullanılıyor. Satılık ve kiralık ev ilanlarıyla dolu olan duraklar da otobüs bekleyen vatandaştan faydalanmak isteniyor.

Hayatımızın her yerinde yer alan ilan ve reklamlar artık otobüs duraklarını kapatacak seviyeye geldi. Kredi ilanları, firma reklamları derken emlakçılarda artık otobüs duraklarını ilan panosu gibi kullanmaya başladı. Satılık ve kiralık ev ilanlarıyla dolu olan duraklar da otobüs bekleyen duruma tepki göstererek yasal olmayan bu ilanlara yaptırım uygulanması gerektiğini belirtti.   

DURAKLAR İLAN PANOSU OLDU

Vatandaşların otobüs beklemek için kullandığı otobüs durakları birçok fırsatçı tarafından ilan panosu olarak kullanılmaya başladı. Son günlerde otobüs duraklarında satılık ve kiralık ev ilanları artmaya başladı. Duraklarda yaşanan yoğunluktan faydalanmak isteyen emlakçılar yasal olmayan bu ilanlarla vatandaşlara ev satmanın peşinde. Bu durumdan rahatsız olan vatandaşlar adresleri ve telefonları açık şekilde belli olan fırsatçılara cezai işlem uygulanması gerektiğini savunuyor. 

TESPİT EDİLİP CEZAİ İŞLEM UYGULANSIN

Vatandaşlar Başkent’in bulvar, cadde ve sokaklarında yasal olmayan, görüntü kirliliğine yol açan afiş ve ilanların kaldırılmasını istiyor. Durakta bekleyenler söz konusu ilanları yapıştıran işyerleri ve şahısların tespit edilmesi gerektiğini ve cezai işlem uygulanması gerektiğini savundu. Ankara Büyükşehir Zabıta ekipleri aralıklarla bu konuda denetim gerçekleştirse de durakları kaplayan ilanların önünü alamıyor.   

VATANDAŞA KOLAYLIK SAĞLIYORUZ

Durak da asılı olan ev ilanlarından birini arayan muhabirimize pişkin emlakçı şu açıklamayı yaptı: “Müşteri çekmek için otobüs duraklarına ev ilanlarını asıyoruz. Bu durumun yanlış olup olmadığını bilmiyoruz. Senin için belki kirliliğe neden oluyor ama ev arayanların ihtiyaçlarını karşılamış oluyoruz. Daire arayanlar oradan aradıkları daireyi bulmuş oluyorlar. İnsanlar vakit bulamıyor başka mecralardan ev araştırmaya biz onlara böyle bir kolaylık sağlıyoruz. Hangi ilçeden ev satıyorsak oraya giden otobüs duraklarına ev ilanlarını asıyoruz. O bölgede oturan halka hitap etmek adına o bölgeye giden otobüs duraklarına ilan çalışması yapıyoruz. Durak ilanında bir ilanınızı gördüm diyerek arayan oluyor.”

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.