Düzgün Toplu Taşıma İstiyoruz’

Düzgün Toplu Taşıma İstiyoruz’

Daha önce Habervaktim ‘Ankaralının Gece Ulaşım Çilesi’ başlığıyla gündeme getirdiği gece yaşanan ulaşım sıkıntısı için sosyal medyada yapılan imza kampanyası büyük ilgi görüyor. ‘Ankara’da semt servislerimizi ve düzgün bir toplu taşıma sistemi istiyoruz’

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Habervaktim Ankara’da yaşanan gece ulaşım sıkıntısını daha önce gündeme getirmiş ve bu konuda yetkililere çağrıda bulunmuştu. Ancak yetkililer tarafından herhangi bir girişim olmayınca vatandaşlar sosyal medya üzerinden örgütlenerek imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasına kısa sürede katılan kişi sayısı 13 bini geçti.

VATANDAŞ ZOR DURUMDA

27 Haziran’da yayınlanan haberimiz özetle şöyle:  En geç otobüs seferleri bölgelere göre değişiyor. 22.00, 22.30 ve 23.00’da otobüs seferleri son buluyor. Gece çalışan, evine gitmek için geç saate kalan vatandaşlar otobüslerin bir standartlara bağlanmasını, hiç değilse gece 24.00 saatine kadara otobüs seferlerin devam etmesi talep ediyor. Metroların ve EGO otobüslerinin seferlerinin erken bitmesi vatandaşı zor durumda bırakıyor.

İMZA SAYISI 13 BİNİ GEÇTİ

Kampanya’da yapılan açıklamada gece toplu taşıma araçlarının yetersiz olduğu ve birçok vatandaşın mağdur olduğu belirtiliyor. İstanbul’da gece toplu ulaşımın devam ettiği Ankara’da da gece toplu ulaşımın devam etmesi talep ediliyor. Kampanyaya imza atan kişi sayısı kısa süre içerisinde 13 bini geçmiş durumda.

 

İmza kampanyasında şu açıklamalar yer verildi:

 

Artık Ankara’da saat 22’den sonra hiçbir vasıta bulunamıyor. Semt servislerimiz kaldırıldığından dolayı, öğrenciler 4 araçla okula gidip geliyor. Toplu taşıma yetersiz.

 

Lütfen çağrımıza kulak verip kampanyayı imzalayın.

 

Metronun sinyalizasyon çalışmasının, 12 Nisan 2014’te başlayıp, bir yıl içerisinde tamamlanması gerekiyordu. Hala tamamlanmadı. Daha düzenli, yeterli ve sabaha kadar toplu taşıma istiyoruz. İstanbul’da toplu taşıma 7/24 devam ediyor ve her yerden her yere gidebiliyorken, başkentte niye değil? İstanbul'da en ücra arazilerden bile otobüs-dolmuş hatları geçiyorken, niye biz Ankaralılar bu rezaleti çekiyoruz? Neden hepimiz bir yere gitmek için Kızılay'a inmek zorundayız? Ayrıca İstanbul'da 'yaz dönemi ve ramazan' dolayısıyla tüm raylı seferler gece 02.00’a kadar uzatılmışken, neden bizde 22.00'da tüm seferler bitiyor?  Neden 'metro yaptık' diye semt servislerimizi kaldırıyorlar? Burası başkent, beklenen o ki daha iyi bir şehir olmalı.

Dipnot:

Geçen sene metro seferleri 22.00'da bitme uygulaması yeni başlamışken EGO bir karar aldı ve sabaha kadar otobüs uygulaması yaptı. Yalnız bu otobüslerin çoğu 'metro ringi' olduğu için ''Yeterli yolcunun olmaması nedeniyle'' otobüs seferlerini kaldırdı. Şimdi soruyorum size, sizce de burada bir yanlışlık yok mu? Bir imza ile düzeltmek için bir şeyler yapalım...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.