Eğitim-Sen Genel Başkanı'nden eğitimde şiddete çözüm önerileri

Eğitim-Sen Genel Başkanı'nden eğitimde şiddete çözüm önerileri

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, eğitim çalışanlarına şiddet olaylarına dikkati çekerek, önerilerini sıraladı.

Türkiye'de korkunç bir öğretmen cinayeti meydana geldi. İstanbul Eyüpsultan'da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan, okuldan atılan Iraklı öğrencisinin silahlı saldırısına uğrayarak yaşamını yitirdi. Daha önce de yaralamadan kaynaklı suç kaydı olduğu öğrenilen genç, ifadesinde pişman olduğunu söyledi.

ibrahim-hoca.jpg

Öte yandan cinayete sivil toplum kuruluşlarından tepki yağdı. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda şunları kaydetti:

"Öğretmen, her önüne gelenin kolaylıkla hakaret edebileceği, şiddet uygulayabileceği bir meslek değildir. Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri ve caydırıcı müeyyideleri getiren yasal düzenleme bir an önce hayata geçirilsin.

Eğitim çalışanlarına şiddet olaylarında;

  • TCK’da yapılacak değişiklikle cezalar %50 artırımlı verilsin
  • Failler hapisle yargılansın, hapis cezaları ertelenmesin
  • Tutuksuz yargılama olmasın
  • Şikayete bağlı kalmaksızın kamu davası yürütülsün."

Ayrıca Geylan, her okula güvenlik görevlisi tahsis edilmesini de önerdi.

saldirgan.jpg

ÖĞRETMENLER İŞ BIRAKTI

Öte yandan eğitimde şiddete karşın öğretmenler bir günlüğüne iş bıraktı. Şiddet protestoları devam ederken, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de "Öğretmen, gördüğü hizmet itibarı ile devleti temsil eder. Görevi başındaki çalışana şiddet, devlete karşı şiddet uygulamaktır. Yetkililer bu gerçeği görmeli ve çalışanını koruyacak yasal ve fiziki tedbirleri almalıdır" açıklamasında bulundu.

Kaynak:Enes Boyacı/ gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.