Ego Şoförlerinin Tavrı Tartışılıyor

Ego Şoförlerinin Tavrı Tartışılıyor

Önceki gün manşetten verdiğimiz ‘EGO şoförleri utandırdı’ haberinin ardından EGO şoförlerinin tavırları kamuoyunda tartışılmaya başlandı. Vatandaşlar, EGO şoförlerinin davranışlarına başta sosyal medya olmak üzere çeşitli kanallarla tepki gösteriyor. Özel

ADEM GÜRSOY-HABERVAKTİM

Geçtiğimiz Cuma akşamı Macunköy’de EGO 2. Bölge Otobüs İşletmesi Şube Müdürlüğü yakınında 52 yaşındaki Nevzat H. İle 20 yaşındaki oğlu Kerim H.’nin EGO otobüs şoförleri tarafından darp edilmesinin ardından belediye şoförlerinin yakışıksız tavırları kamuoyunda büyük tepkilere yol açtı. Vatandaşlar başta sosyal medya üzerinden olmak üzere çeşitli yollarla tepkilerini dile getiriyor.  Söz konusu tartışma EGO otobüs şoförlerinin hangi kriterlerle burada çalıştığı sorusunu akıllara getirdi. Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş şoförlerin 2 yılda bir psiko-teknik testten geçirildiğini ayrıca psikologların verdiği rapor doğrultusunda işe alındıklarını vurguladı.
TASVİP ETMİYORUZ
Yaşanan darp olayını tasvip edilmeyen olaylar olarak niteleyen Ercan Soydaş şu değerlendirmelerde bulundu: "Anlık gelişen olaylarda yetkililerinde yapabilecekleri sadece olanları değerlendirip, analiz edip ona göre gerekli cezai işlem uygulamasıdır.  EGO Genel Müdürlüğü bu konularda zaten çok hassas. EGO da zaten olayı değerlendirir ve o personellere gerekli cezayı keser. EGO Genel Müdürlüğü yolcuya karşı bu tür olumsuz tavırlarda taviz vermiyor. Şoförlerin hepsini aynı anda kontrol altında tutma şansı olmadığı için yaşanılması hiç hoş olmayan bu olaylar bazen yaşanıyor. Ama söz konusu şoförlerle ilgili olarak gerekli cezai işlemin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın."
PSİKO-TEKNİK TESTTEN GEÇİRİLİYORLAR
Ercan Soydaş, EGO şoförlerinin seçilmesine yönelik de şu bilgileri verdi: “Şoförler işe alınmadan önce psiko-teknik testten geçiriliyor. Sözü edilen testten geçen şoförler ayrıca psikologların verdiği raporlar doğrultusunda işe alınıyor. Bu işlem Özel Halk Otobüsleri şoförleri de dâhil bütün otobüs şoförlerine her iki yılda bir uygulanıyor. Ayrıca her otobüste çok aktif çalışan kamera sistemleri var. Takip sistemleri ile hangi saatte, hangi otobüste, hangi şoförün olduğu takip ediliyor."
GÖZ ÖNÜNDE OLMAMIZ DEZAVANTAJ
"Bütün bunlara rağmen her iş kolunda olduğu gibi bizim işimizde de bazen böyle aksaklıklar oluyor. Özel Halk Otobüslerinde bu tür olaylar çok olmuyor. Çünkü biz günlük 200 araçla seferlere çıkıyoruz, EGO ise bin 250 araçla seferlere çıkıyor.  Dolayısıyla EGO’nun bu alanda çalışan 5-6 bin personeli var. İnsanlarla bu kadar kişi ile iç içe olan bir kurumda istemeyerek de olsa bu tür aksaklıklar yaşanıyor.  Her iş kurumunda aksaklıklar yaşandığı gibi bu kurumda da aksaklıklar yaşanıyor. Bizim tek dezavantajımız çok göz önünde bulunmamız. Sonuçta şoförler 17-18 saat trafikteler insan taşıyorlar. Her bir insanı da ayrı ayrı memnun etme şansı olmuyor. Ama bizim hep üzerine düştüğümüz konu şu: Ne olursa olsun vatandaşlara iyi davranılması.”
SOSYAL MEDYADAN ŞİKAYET ETTİLER
Diğer taraftan birçok vatandaş, EGO şoförlerinin kendilerine yönelik yakışıksız tavrını sosyal medya üzerinden şikayet ediyor. Özellikle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e iletilen şikayetlerde benzer rahatsızlıklar aktarılıyor. Vatandaşların Twitter üzerinden EGO şofşörlerine gösterdiği tepkilerden bazıları şöyle:
-Şu EGO otobüs şoförleri otobüs sürmeyi bilmiyor bu nedir ya?
-EGO şoförleri hep aynı adamlar sanki ralli yapıyorlar!
- Ankara'daki EGO şoförleri kadar saygısız görmedim.
- EGO şoförleri niye bu kadar saygısız bence bir de bunu sorun.
-….. belirtmek isterim ki, EGO şoförleri eğitilmelidir.
-Kırmızıda niye geçtin diye sorduğun EGO şoförleri ile kavga ediyorsun.
-EGO şoförleri hala eşkıya gibi! Sayın Başkan'a duyurulur.
-Kendi yolcusuna zarar veren şoförleri EGO nerden topluyor!
-Ankara’da halk otobüsü, EGO ve dolmuş şoförleri fazlasıyla lakayt, kurallara uymayan insanlar. Neden engellenmiyor?
-EGO şoförleri uçak sürüyor sanki…
-Bu EGO þoförleri kime güveniyor da böyle dayılanıyor?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.