EGO’da bir haftayı kapsayan yolcu verileri açıklandı: Yine rekor kullanım oldu!

EGO’da bir haftayı kapsayan yolcu verileri açıklandı: Yine rekor kullanım oldu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, 29 Aralık 2025 ile 4 Ocak 2026 tarihlerini kapsayan bir haftalık döneme ait otobüs, metro ve Ankaray yolcu ile sefer sayılarını kamuoyuyla paylaştı.

EGO Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan verilere göre söz konusu tarihler arasında otobüs hatlarında toplam 64 bin 745 sefer düzenlendi. Gerçekleştirilen seferler kapsamında 4 milyon 516 bin 476 yolcu taşındı. Günlük bazda incelendiğinde en yüksek yolcu sayısının 30 Aralık 2025 tarihinde kaydedildiği, yılın ilk günü olan 1 Ocak 2026’da ise sefer ve yolcu sayılarında belirgin bir düşüş yaşandığı görüldü.

METRO HATLARINDA TAŞINAN YOLCU SAYILARI

Metro hatları kapsamında M1, M2 ve M3 Çayyolu Metro hattında bir haftalık süreçte 2 bin 165 sefer yapıldı. Aynı dönemde Çayyolu hattını kullanan yolcu sayısı 2 milyon 62 bin 917 olarak kayıtlara geçti. M4 Keçiören Metro hattında ise 1 bin 490 sefer gerçekleştirildi ve 296 bin 890 yolcu taşındı. Metro hatlarının toplamında 4 bin 901 sefer ile 3 milyon 24 bin 283 yolcuya hizmet verildi.

ANKARAY SEFERLERİ VE KULLANIM ORANLARI

A1 Ankaray hattında 29 Aralık 2025 ile 4 Ocak 2026 tarihleri arasında toplam 1 bin 246 sefer düzenlendi. Ankaray hattını kullanan yolcu sayısı aynı zaman aralığında 664 bin 476 olarak belirlendi. Veriler, haftanın son günlerinde Ankaray kullanımında görece bir azalma yaşandığını ortaya koydu.

TOPLU ULAŞIMDA HAFTALIK GENEL TABLO

Açıklanan istatistiklere göre otobüs ve raylı sistemler aracılığıyla Ankara genelinde milyonlarca yolcu taşındı. EGO Genel Müdürlüğü, düzenli olarak paylaşılan yolcu ve sefer sayılarıyla kent içi toplu ulaşım hareketliliğini kayıt altına almaya devam ediyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.