Ekilen çiçeklerle Altındağ daha yeşil

Ekilen çiçeklerle Altındağ daha yeşil

Daha yeşil bir Altındağ için belediye ekipleri çalışmalarını son sürat sürdürüyor. Altındağ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler farklı renklerdeki çiçek ve peyzaj bitkilerini ilçe sınırları içerisindeki parklara dikmeye başladı.

Altındağ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, daha yeşil bir Altındağ için çalışmalarını son sürat sürdürüyor. Sonbahar dönemi yeşillendirme çalışmaları için kolları sıvayan ekipler, farklı renklerdeki çiçek ve peyzaj bitkilerini ilçe sınırları içerisindeki parklara dikiyor. 

SONBAHAR DÖNEMİ ÇİÇEK DİKİMİ BAŞLADI

333.jpg

Altındağ Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nde Bölge Kontrol Şefi olan Ufuk Kuru, Belediye ekipleriyle birlikte periyodik olarak çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, Çiçek dikimlerimizi İlkbahar ve Sonbahar olmak üzere mevsimsel olarak yapıyoruz, şuanda Ankara ikliminde Sonbahar dikimi için en uygun zamandayız ve biz de yeşillendirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

ANKARA’YA EN UYGUN ÇİÇEK MENEKŞE

Ankara’nın kış iklimine en dayanıklı olan çiçeğin Menekşe olduğunu belirten Kuru, “Sonbaharda yaptığımız dikimlerde ağırlıklı olarak Kış Menekşesi kullanıyoruz ve bunlar dört ila beş farklı renklerde oluyor.” diye konuştu.
Parklardaki dikim sonrası işlerin bitmediğini aksine yeni başladığını ifade eden Kuru, rutin olarak bakımları ile ilgilenmek durumunda olduklarını aksi takdirde bitkiler cansız kalacağını vurguluyor.
Parklardaki diğer çalışmalara da değinen Kuru, “Budama ve çevre düzenlemeleri mevsimsel olarak yapılıyor. Çürüyen ağaçların yerine yenileri dikiliyor. Rutin olarak ayda bir kez çim biçim çalışmalarımız oluyor ve Bahar aylarında çim gübresi kullanıyoruz. 16.500 m2 sahası ile Altındağ’ın en büyük parklarından olan Hamamönü Mehmet Akif Ersoy Parkı’nda sadece bu çalışmalar için iki personelimiz sabah akşam çalışıyor. Ağaçlarımızda mantar ve haşere olmaması için sürekli onlar içinde ilaçlama yaparız.” dedi.

Cihan ÖZKAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.