Ekonomide eskiye dönüş olur mu? Prof. Dr. Şenol Babuşcu yanıtladı!

Ekonomide eskiye dönüş olur mu? Prof. Dr. Şenol Babuşcu yanıtladı!

2024 yılı için ekonomik değerlendirmelerde bulunan Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, ‘2024’te ekonomide eskiye dönüş olur mu?’ sorusuna “Artık olmaz diyemeyiz” cevabını verdi.

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, 2024 yılında ekonomide yaşanabilecek risk ve sorunlar ile birlikte ekonomik politikalara ilişkin görüşlerini açıkladı. Prof. Dr. Şenol Babuşcu’nun 2024’te ekonomide “eski”ye dönüş olur mu? sorusuna verdiği yanıtta, yeni ekonomi ekibinin attığı ve bundan sonra atacağı adımların sonuçlara yansıma zamanı ile ilgili olduğunu belirterek, “Artık olmaz diyemeyiz. Eğer adımlar siyasiler tarafından kabul edilebilecek bir zaman içinde sonuç vermez ise eskiye dönüşle karşılaşabiliriz” dedi.

senol-babucu.jpg

ARTIK OLMAZ DİYEMEYİZ

Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Gazeteci Olcay Aydilek’in, ekonomide “eski”ye dönüş olur mu? sorusuna verdiği yanıtta, “Daha önce belirttiğim gibi “artık olmaz” diyemeyiz. Bu durum yeni ekonomi ekibinin attığı ve bundan sonra atacağı adımların sonuçlarının alınma zamanı ile ilgilidir. Eğer adımlar siyasiler tarafından kabul edilebilecek bir zaman içinde sonuç vermez ise eskiye dönüşle karşılaşabiliriz. Ancak özellikle 2024 yılında yüksek faiz ortamının devam edeceği düşünülürse bu anlamda ortada ciddi bir risk var demektir. Faizler olması gereken zamandan önce indirilmeye başlanırsa 2021-2022 yıllarında yaşadıklarımızı daha büyük boyutta yaşayacağımız da açıktır. Sonuçta bu konu ülkemiz için 2024’ün önemli bir belirsizlik noktasıdır” diye konuştu.

iceri.jpg

BÜTÜN KÖTLÜKLERİN TEMELİNİ OLUŞTURUYOR

Babuşcu, makalenin devamında, 2024 için ekonomide en büyük sorun ve riskleri yönetimin kalıcılığı, enflasyon, kamu harcamaları, şeffaflık ve hukuka güven olarak sıraladı. Babuşcu, “Sonuçta her şey bir tarafa, işaret ettiğimiz sorunlar ekonomideki bütün kötülüklerin temelini oluşturmaktadır. Aslında bu konular sadece ekonominin değil ülke olarak gelişmişlik ve kurumsallaşmadaki eksikliğimizi yansıtıyor” ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.