Elektrikli araç piyasasında geriye dönüş iddiası

Elektrikli araç piyasasında geriye dönüş iddiası

Dünya piyasasındaki dev firmalar elektrikli araç projelerini geri çektiğini duyurmaya başladı. Türkiye’nin de güçlü bir pazar oluşturduğu elektrikli araç piyasasının geriye doğru gittiği iddia edildi.

İçten yanmalı motorlu araçlara rakip olarak üretilen ve otomobil pazarına ciddi giriş yapan elektrikli araç rüzgarının terse doğru uçmaya başladığı konuşulmaya başlandı. Dünyaca ünlü otomotiv devi Mercedes’in 2030 yılı ve sonrası için yeni bir içten yanmalı motor geliştireceğini açıklaması iddiaları güçlendiren gelişme olurken, yine Mercedes’in daha önce duyurduğu yalnızca elektrikli araç üretme projesinin iptal edildiği düşünülmeye başlandı. Öte yandan dünyanın önemli araç kiralama şirketleri de ellerindeki elektrikli otomobilleri satacağını duyurmuştu.

elektrikli-arac-2.jpg

“RÜZGAR TERSİNE DÖNÜYOR SANKİ”

Son dönemlerde yaşanan elektrikli araç piyasasındaki olumsuz gelişmeler, çeşitli iddiaları beraberinde getirdi. Bu alanla ilgilenen ve sosyal mecralarda elektrikli otomobiller üzerine içerikler hazırlayan Turgut Yüksekdağ, elektrikli araç piyasasındaki gelişmeleri önceden duyurduğunu ve artık şaşırmadığını dile getirerek şu ifadeleri kullandı: “Apple’ın otonom araç projesi Titan’ı iptal ettiği bilgisi resmi olarak açıklanmasa da her yerde haber oldu. Mercedes 2030 ve sonrası için yeni bir içten yanmalı motor geliştireceğini açıkladı. (Öncesinde artık böyle bir çalışma olmayacağı, sadece elektrikli otomobil geliştireceğini açıklamıştı.) Dünyanın en büyük otomobil kiralama şirketlerinden Ayvens (500.000 elektrikli otomobili var) elektrikli otomobilleri elinden çıkarma kararını açıkladı.

elektrikli-arac-1.jpg

Hertz ve Sixt daha önce bu yönde adım atmıştı. Çinli firmalar elektrikli otomobil konusunda doludizgin gelirken pazardaki gelişmeler çok da olumlu ilerlemiyor. Elektrikli otomobil konusunda rüzgâr yavaş yavaş tersine dönüyor sanki. Bu gelişmelerin olabileceğini çok uzun süredir öngörüp linç yemek pahasına yazan birisi olarak benim için şaşırtıcı gelişmeler değil bunlar.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.