Elektrikli araçlara öncelik
ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar, "Otomotiv sektöründe yavaş yavaş öne çıkan elektrikli araçlar, ülkemizde de kısa sürede karşılık bulacak ve otomotiv sektörü için yeniden yapılanma zorunlu hale gelecektir" dedi.
AB tarafından desteklenen İstihdam İçin Mesleki Eğitim Programı (İMEP) kapsamında Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) tarafından Yeni Başkent Oto Sanayi Sitesi Kooperatifi üyelerine yönelik "Elektrikli ve Hibrit Araçlar Bakım-Onarım Seminer Programı" gerçekleştirildi.
EĞİTİM FAALİYETLERİ
Seminer programının açılış konuşmalarını yapan ANKESOB Eğitim, Proje ve Ar-Ge Müdürü Erdoğan Özen, ANKESOB olarak esnaf ve sanatkâr işgücünün mesleğe uyum, meslekte ilerleme ve gelişme, rekabet edebilme ve ihtiyaçları karşılama adına her türlü eğitim faaliyetleri gerçekleştirdiklerini belirterek, "ANKESOB olarak, esnaf ve sanatkarlarımızın emek ve çaba sarf ettiği meslek dallarında gönül rahatlığıyla çalışmaya devam edebilmesinin, teknolojide yaşanan gelişmelere uyum sağlamasından geçtiğinin farkındayız. Bugün burada olmamızın amacı; otomotiv sektörünün gelişimine paralel olarak elektrikli araçlar konusunda sektör çalışanları olarak yarınlara hazırlanabilmenizi kolaylaştırabilmek adına sizlere net bilgiyi sunabilmek" dedi.

EĞİTİM PROGRAMI YOĞUN TALEP GÖRDÜ
ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar da yaptığı konuşmalarda; Kahramanmaraş merkezli depremlerde çok büyük bir afet yaşandığını belirterek; "Ülke olarak büyük bir deprem faciası ve yıkım yaşadık. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihli deprem felaketinin derin acısını yaşıyoruz. Birçok şehrin etkilendiği deprem nedeniyle bizler de ANKESOB ailesi olarak depremzedeler için seferber olduk. Ahilik geleneğinin günümüz temsilcileri esnaf ve sanatkârlar olarak vatandaşlarımıza, esnaf ve sanatkârlarımıza sahip çıkmak zorundayız, bunun örneğini de gösterdik. Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak esnaf ve sanatkarlarımızın desteği ile deprem bölgelerine gıda, giyecek, battaniye gibi temel ihtiyaç malzemeleri; barınma ve ısınma konusunda elimizden geleni yaptık, yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten ve felaketten korusun, bir daha böyle acı günleri bizlere göstermesin inşallah” ifadelerinin kaydetti.

TEŞEKKÜR ETTİ
Yeni Başkent Oto Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mustafa Er de konuşmasında oto sanatkârı esnaf ve sanatkârlar olarak kendileri için elektrikli araçlar konusunda gelecekte verimliliklerini artırmaya yönelik çok yararlı gördükleri seminer programına katılımlarına verdikleri destekten dolayı ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner'e ve ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar'a, seminerin düzenlenmesinde emek veren, katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Prof. Dr. Yakup İçingür; 2 gün 2 ayrı grup kapsamında düzenlenen Elektrikli ve Hibrit Araçlar Bakım-Onarım Seminer Programı'nda elektrikli araçların tarihi gelişimi üzerinde durdu, elektrikli taşıt ve yapıları hakkında bilgi verdi. Elektrikli araçlar, hibrit elektrikli araçlar ve yakıt pilli araçlar olmak üzere üç gruba ayrılan günümüz elektrikli araçları ile ilgili detaylı bilgilendirme yapan İçingür, elektrik pili, elektrik motoru ve inventör-çevirici olmak üzere üç ana bölümden oluştuğunu belirttiği elektrikli araçların kalbi konumundaki bataryaların kullanımı ve şarj süreleri, menzilleri, elektrikli araçlarda servis ve bakım konularını anlattı.
Haber Merkezi/ www.gazeteilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.