Elektrikli araçların soğuk hava derdine yeni çözüm

Elektrikli araçların soğuk hava derdine yeni çözüm

Elektrikli araçların soğuk havalarda teknik sıkıntılar yaşadığı bilinen bir gerçek. Bazı araçlar düşük sıcaklıklarda şarj kaybı yaşarken bazıları da belirli aksamlarını devre dışı bırakıyor. Huawei yeni teknolojisi ile sorunları aşacağını iddia ediyor.

Çin merkezli teknoloji devi Huawei, kış aylarında elektrikli araç şarj istasyonlarındaki performans kaybını ortadan kaldırmak için sıvı soğutmalı silikon karbür güç modülleri içeren yeni bir DC ünitesini tanıttı.

Firmanın Harbin şehrinde gerçekleştirdiği açılışta, -30 derece soğukta bile tam performans sergileyen bir şarj istasyonu tanıtıldı.

Geleneksel şarj ünitelerinin -30 derece gibi düşük sıcaklıklarda performans kaybına uğradığı bilinirken, Huawei'nin yeni DC ünitesi sıvı soğutma sistemini kullanarak bu sorunu aşıyor.

2-001.jpg

SOĞUK HAVA SORUNU AŞILACAK

İstasyon iki adet 600 kW ve 10 adet 250 kW güçte toplam 12 ünite içeriyor. Huawei bu hava şartlarında bile istasyonun tam kapasiteyle çalışabildiğini belirtiyor.

Huawei'nin tercih ettiği sıvı soğutma sistemi, fanlı soğutma sistemlerine göre daha kontrollü bir soğutma sağlıyor. Ayrıca DC ünitenin ömrünü 15 yılın üzerine çıkarabildiği iddia ediliyor.

Şirket bu yıl içinde iş ortakları Zeekr, Chery, Aito gibi firmalarla birlikte 100 binden fazla kurulum gerçekleştirmeyi planlıyor.

Elektrikli araçlar için önemli bir konu olan termal yönetim, şarj istasyonlarında da kritik bir rol oynuyor. Fanlı soğutma sistemleri genellikle yüksek ya da düşük sıcaklıklarda performans kaybına yol açarken, Huawei'nin sıvı soğutmalı şarj istasyonları bu sorunu ortadan kaldırmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.