Elektrikli otomobil satışları 2024'e rekorla başladı: Küresel çapta büyük artış

Elektrikli otomobil satışları 2024'e rekorla başladı: Küresel çapta büyük artış

Elektrikli otomobil dünyasına yapılan itibarsızlaşma çalışmalarına rağmen sektör büyük bir hızla büyümeye devam ediyor. Ocak ayı verilerine göre küresel çapta elektrikli otomobil satışları rekor seviyeye ulaştı.

Ocak 2024 itibarıyla küresel çapta elektrikli otomobil satışları rekor seviyeye ulaştı, 1 milyondan fazla elektrikli araç sahibini buldu. 2023'e kıyasla yaşanan yüzde 69'luk artış, elektrikli araçlara olan talebin hızla yükseldiğini gösteriyor.

Almanya gibi elektrikli araca olan ilginin azaldığı düşünülen pazarlarda dahi, satışlarda yüzde 40'lık yıllık artış yaşanması dikkat çekici. Teşviklerin azalması ve yılbaşındaki satış trendleri nedeniyle Avrupa genelindeki artış oranı yüzde 29 olarak kaydedildi.

2.jpg

PİYASA DAHA DA BÜYÜYECEK

ABD ve Kanada'da ise Ocak 2024'teki performans yüzde 41 artışla olumlu bir tablo sergilerken, Çin'de bu artış oranı yüzde 80'i aştı. Elektrikli araç satışlarının içten yanmalı araçlardaki artışı en az iki katı geçtiği görülüyor.

Rakamlar elektrikli araç teknolojisine ve sürdürülebilir ulaşım çözümlerine olan küresel ilginin arttığını ve bu alanda hızlı bir büyümenin yaşandığını gösteriyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.