Elmadağ Belediyesi'nin festivalinde el emekleri konuştu: Ayva tatlılarına büyük ilgi

Elmadağ Belediyesi'nin festivalinde el emekleri konuştu: Ayva tatlılarına büyük ilgi

Elmadağ Belediyesi, Şehit Buse Sarıyağ Deveci Mesire Alanı’nda düzenlediği festivalle Elmadağ’ın ayvasını tanıttı. Festivale çok sayıda vatandaş katılım sağlarken Elmadağlı kadınların el emeği ayva tatlıları ve hamur işleri dağıtıldı.

Elmadağ Belediyesi, Elmadağ’ın yöresel lezzetlerinden birisi olan ayvanın tanıtımını yaptığı Ayva Festivali’ni gerçekleştirdi. Şehit Buse Sarıyağ Deveci Mesire Alanı’nda gerçekleşen festivale çok sayıda vatandaş katılırken festivalde Elmadağ’ın yerel sanatçısı Erdi Çavdar ve Kırşehir’den gelen 3 Alp Grubu sahne aldı.

ayvafestivali.jpg

Düzenlenen ayva festivalinde Elmadağ Yenimahalle Sosyal Dayanışma Çevre ve Kültür Derneği Elmadağ ayvasını tanıtılırken misafirlere ayva tatlısı ve ayvadan yapılmış hamur işleri ikram edildi. Gazetenize konuşan Elmadağ Yenimahalle Sosyal Dayanışma Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Hayati Tülü, “Yaptığımız festivalle ilçemizin ünlü ayvasını tanıtmak ve hemşerilerimizle beraber bir arada olmak istedik. Burada kadınlarımızın emeği ile yapılan tatlılarımızı ve hamur işlerini misafirlerimize ikram ettik” dedi.

ayvafestivali2.jpg

YEREL SANATÇILAR SAHNE ALDI

Dernek Başkanı Hayati Tülü, “Elmadağ Yenimahalle Mahallesi'nde özgü ayvanımızın tanıtarak buranın değerlerini korumak istiyoruz. Ayvalarımızdan kompostu, reçelleri, ayva yaprağı çayı yapıyoruz. Bu sene hava şartlarından dolayı ayva yaprağı çayı yapamadık. Ama tüm vatandaşlarımız bilsin ki ayva yaprağımız ve ayvalarımız şifadır. Grip olduğunuzda zerdeçal ya da diğer şeylerle araba yaprağımızı kaynatıp üzerine gerçek bal döktüğünüzde hem gribin hem öksürüğünüz kesilmiş olur. Bizim festivalle yöremizin değeri olan ayvamızı tanıtmak için hem de daha vereceğimizin destekleri ve hizmetiyle bir araya geldik. Festivalde gelen sanatçımız ve konser verdi” ifadeleri ile festivali özetledi.

ayvafestivali3.jpg

YAKINDA TESCİLİNİ ALACAĞIZ

Tülü, “Bu sene ilkini düzenlediğimiz festival inşallah uzun süreler boyunca uzun yıllar devam edecek. Bizim en büyük amacımız ilçemize değer katmak ve onu bir adım ileriye götürmek. Festivale girişlerimiz ücretsiz oldu. İkramlarımızla misafirlerimizi ağırladık. Ayvalarımızın asıl hasat zamanı Ekim ayının 15'i olur. Bizler Elmadağlı üreticiler olarak Ekim ayının 15'inden itibaren ilçemizin değeri olan hayvanlarımızı toplamaya başlarız. Ayvamızın tescilini de seneye almayı düşünüyoruz. Bu konuda yetkili belgelerle görüşmelerimizi taleplerimiz oldu olmaya da devam ediyor. Festivalimizden gelen sanatçımız Erdi Çavdar ve Kırşehir'den gelen 3 Alp Grubu ve bunun yanı sıra Seymen ekibimiz misafirlerimizi ağırladı. Festivalimizin geçtiğimiz yıllarda Şehit verdiğimiz ilçemizin Kızı Şehit Buse Sarıyağ Deveci Mesire Alanı’nda gerçekleştirdik” dedi.

Faruk Gökyurt / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.