Elon Musk ChatGPT’ye dava açtı!

Elon Musk ChatGPT’ye dava açtı!

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk yapay zeka alanındaki misyonunun terk edildiğini iddia ederek OpenAI CEO'su Sam Altman'a karşı dava açtı.

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, yapay zeka alanındaki misyonunun terk edildiğini iddia ederek OpenAI CEO'su Sam Altman'a karşı dava açtı.

San Francisco Mahkemesi'nde açılan davanın detaylarına göre Musk ve OpenAI Kurucu Ortağı Greg Brockman, 2015 yılında yapay zeka geliştirmek üzere "insanlığın yararına" kar amacı gütmeyen bir laboratuvar kurmak konusunda anlaşmıştı. Ancak Musk'ın 2018'de OpenAI yönetim kurulundan ayrılmasına rağmen şirketle olan ilişkisini sürdürmeye devam ettiği belirtiliyor.

1-004.jpg

KAR AMAÇLI GİRİŞİM

Davanın şikayet dilekçesinde OpenAI'nın asıl sözleşmesinde yapay zekanın tüm insanlığa faydalı olmasını sağlamak gibi bir hedef belirtildiği ancak şirketin Microsoft'un yan kuruluşu haline geldiği iddia edildi. Musk'ın dilekçede vurguladığına göre OpenAI'nın artık yapay zekayı insanlığın yararı yerine Microsoft'un karını artırmak amacıyla geliştirdiği öne sürüldü.

Dilekçede OpenAI'nın misyonunu ihlal ettiği ve Microsoft'un karını maksimize etmek için odaklandığı belirtilirken bu durumun anlaşmayı ihlal ettiği kaydedildi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.