Elon Musk yapay zekanın tehlikelerini anlattı

Elon Musk yapay zekanın tehlikelerini anlattı

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile Elon Musk, Londra'da yapay zeka zirvesinde buluştu. Yapay zekanın detaylarına inilen konuşmada Musk, bu teknolojinin tehlikelerini anlattı.

Tesla, SpaceX ve X (Twitter) şirketlerinin sahibi Elon Musk ile İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Londra'da AI (yapay zeka) zirvesinde buluştu. Basının da davet edildiği programda ikili, 50 dakika yapay zeka hakkında konuştu. Musk, yapay zeka teknolojilerinin daha da gelişerek insan işçileri bitireceğini açıkladı. Ayrıca 'insanları her yerde takip edebilecek' türden insansı robotların geliştirebileceği konusundaki tehlikelerden bahsetti.

Elon Musk, yapay zeka şirketlerine yaptığı yatırımlarda, yapay zekanın sürücüsüz Tesla arabalarında kullanıldığını ancak bu teknolojinin toplumu ve insan varlığını tehdit edebileceğinden korktuğunu dile getirdi.

jaber-ic.jpg

SANAL ARKADAŞLAR OLACAK

İkili yapay zekanın potansiyel faydalarını tartıştığı sırada Elon Musk, "Oğullarımdan biri arkadaş edinmekte zorlanıyor ve yapay zekalı bir arkadaş onun için harika olurdu" ifadelerini kullandı.

Yapay zekanın çocukların öğrenmesi için farklı imkanlar sunduğundan bahseden Musk, bu teknolojinin 'en iyi ve en sabırlı öğretmen' olabileceğini iddia etti.

Açıklamalarına devam eden Musk, "Burada tarihin en yıkıcı gücünü görüyoruz. Hiçbir işe ihtiyaç duyulmayan bir nokta gelecek; kişisel tatmin için bir iş bulabilirsiniz ancak yapay zeka her şeyi yapacaktır. Bu hem iyi hem de kötü. Gelecekteki zorluklardan biri de hayattaki anlamı nasıl bulacağımız olacak" dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.