Emekli Albay Orkun Özeller tahliye edildi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik paylaşımları nedeniyle tutuklanan Emekli Albay Orkun Özeller, 57 gün süren cezaevi sürecinin ardından tahliye edildi.
İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi, Emekli Albay Orkun Özeller’in yargılandığı davada kararını açıkladı. Özeller, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan beraat ederken, “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan cezaya hükmedildi ve hükmün açıklanması geri bırakıldı.
Özeller’in tahliyesine karar verilirken, mahkeme süreci boyunca tutuklu kaldığı 57 günün ardından özgürlüğüne kavuştuğu belirtildi. Karar, hukuki sürecin tamamlanmasının ardından uygulanacak. Özeller’in avukatları, verilen kararın hukuka uygun olduğunu ve müvekkillerinin serbest bırakılmasının adaletin gereği olduğunu ifade etti. Mahkeme, beraat ve cezalandırma kararları ile birlikte kamuoyunu bilgilendirme amacıyla hükmün detaylarını da paylaştı.
Kaynak:Haber Merkezi

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.