Emekliler için kritik adım: Maaşlar haziranda yeni sisteme giriyor

Emekliler için kritik adım: Maaşlar haziranda yeni sisteme giriyor

İktidar, en düşük emekli aylığını geçici artışlarla değil kalıcı bir modele bağlamaya hazırlanıyor. Haziranda pilot olarak başlaması planlanan yeni sistemle, her zam döneminde yeniden kanun çıkarılması uygulaması sona erecek.

En düşük emekli aylığını 20 bin liraya yükselten düzenleme 15 Ocak’ta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye hazırlanırken, hükümet cephesinde daha kapsamlı ve kalıcı bir model üzerinde çalışmalar hız kazandı. Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun da gündemine giren yeni formül, sosyal yardım ve sosyal güvenlik sistemini birlikte ele almayı hedefliyor.

EMEKLİLERE GELİR DESTEĞİ VERİLECEK

Yeni sistemle birlikte her hane için belirli bir gelir seviyesi belirlenecek. Bu sınırın altında kalan hanelere devlet tarafından gelir desteği sağlanacak. Emekliler için sadece maaş artışı değil, ek sosyal yardımlarla da destek mekanizması oluşturulacak. Pilot uygulamanın 2027 yılından itibaren tüm Türkiye’de hayata geçirilmesi hedefleniyor.

HER ZAM DÖNEMİNDE YASA ÇIKMAYACAK

Yeni modelin devreye girmesiyle birlikte, her ocak ve temmuz ayında en düşük emekli aylığını artırmak için ayrı bir kanuni düzenleme yapılması uygulamasına son verilmesi planlanıyor. Hükümetin ekonomi yönetimi, aynı zamanda sosyal güvenlik sisteminin dengesini güçlendirmek ve aylık bağlama sistemini yeniden yapılandırmak için kapsamlı bir çalışma yürütüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.