Emre Belözoğlu: “Beşiktaş’a pozisyon veren bir takım kimliğinde değildik”

Emre Belözoğlu: “Beşiktaş’a pozisyon veren bir takım kimliğinde değildik”

Süper Lig’in 14. haftasında Ankaragücü, ağırladığı Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından basın açıklamasında konuşan Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, “2. ve 3. bölgede tercih hatalarımız olmasaydı goller gelebilirdi” dedi.

Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında Başkent ekibi MKE Ankaragücü, sahasında Beşiktaş ile karşı karşıya geldi.

Sarı-lacivertliler, etkili oynadığı maçtan 1-1 beraberlikle ayrıldı.

Ev sahibi takım 21. dakikada Ali Sowe'nin golüyle 1-0 öne geçti ve karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla bitti. İkinci yarının 74. dakikasında Oxlade-Chamberlain, siyah beyazlılara beraberliği getiren golü kaydetti. 1-1’lik eşitlikle biten maçın ardından Ankaragücü puanını 17'ye Beşiktaş ise 26'ya yükseltti.

Maçın ardından MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi.

emre-belozoglu-ankaragucu-besiktas.jpg

"2 PUANI KAÇIRAN TARAF BİZDİK"

90 dakika boyunca kendilerine tam destek veren Ankaragücü taraftarlarına teşekkür ederek sözlerine başlayan Emre Belözoğlu, “Onlara 3 puanı armağan etmek en büyük isteğimizdi. Büyük fotoğrafa bakıldığında oyuncularım bence istediler. 2 puanı kaçıran tarafın biz olduğumuzu düşünüyorum. Karşımızda çok değerli ve önemli oyunculara sahip büyük bir takım var. 1 puan beni hiçbir zaman mutlu edecek bir gerçek olmadı hayatımda. Kazanan-kaybetmeyen kimliğe ulaşmak adına yarım da olsa bir adım olarak görüyorum bunu” şeklinde konuştu.

"TERCİH HATALARIMIZ OLMASAYDI SKOR GELEBİLİRDİ"

Kendisine yöneltilen “Ankaragücü, rakip ceza sahasında en etkili, en çok pozisyona giren ve gol beklentisinin yüksek olduğu taraf olmasına rağmen 2. gol veya goller neden gelmedi?” sorusuna yanıt veren Belözoğlu, “Özellikle ön 6 bloğuna bakarsanız Beşiktaş’ın, ligde oynamış olduğu maçlar arasında gol beklentisinin en düşük olduğu maçını oynadı. Maçın 90 dakika istatistiklerinin dışında baktığımızda, Beşiktaş’a pozisyon veren bir takım kimliğinde değildik.

İyi savunduk, büyük maçlarda iyi savunmalısınız. Kaybetmemek için oynamak ve kazanma planlarınız olmalı. Ben mevcut oyuncu grubunun, skoru 2-0’a, 3-0’a getirebilecek becerilerde olduklarını düşünüyorum. Sadece 2. ve 3. bölgede biraz tercih hatalarımız olmasaydı, skor gelebilirdi. Ama yine de çok üstüne bastım. Bunu samimice söylüyorum, oyuncularıma teşekkür ederim” dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.