Emre Yüksel MHP’de özel kalem değil, Ülkü Ocakları’nda Başkan Yardımcısı

Emre Yüksel MHP’de özel kalem değil, Ülkü Ocakları’nda Başkan Yardımcısı

Sinan Ateş cinayetiyle ilgili olarak gözaltına alınan Emre Yüksel kimdir, MHP'de görevi var mı, Ülkü Ocakları'ndaki görevi ne?

Ülkü Ocakları eski Başkanı akademisyen Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Emre Y.’nin kim olduğu konusundaki tartışmalar sürüyor. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili olarak gözaltına alınan Emre Yüksel kimdir, MHP'de görevi var mı, Ülkü Ocakları'ndaki görevi ne?

ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ MÜ?

Bir kısım medya ve sosyal medyada Emre Y., “bir MHP Genel Başkan Yardımcısı’nın Özel Kalem Müdürü” olarak sunuldu.

SEMİH YALÇIN YALANLADI: EMRE YÜKSEL İSİMLİ BİR ÇALIŞANIMIZ YOK

Kimi haber sitelerinde bu MHP Genel Başkan Yardımcısı’nın Semih Yalçın olduğu ileri sürüldü. Ancak Semih Yalçın bir açıklama yaparak bu iddiayı yalanladı. Yalçın açıklamasında Emre Y.’nin tam adını da zikretti ve “MHP Genel Merkezi'nde genel başkan yardımcılarının özel kalem kadrosu olmadığı gibi genel merkezde veya TBMM MHP Grubu'nda herhangi bir sıfatla Emre Yüksel isimli bir çalışanımız bulunmamaktadır. Geçmişte de böyle bir çalışanımız olmamıştır. Bu husus, devletin SGK kayıtlarından da açıkça anlaşılabilir. Haberler tamamıyla gerçek dışıdır” dedi.

"ÖZEL KALEMİ" YALANLANINCA "GÖREVLENDİRME İLE..." HABERLERİ BAŞLADI

MHP kurmayı Semih Yalçın'ın bu açıklaması üzerine, o ana kadar "özel kalemi" diye haberler yapan internet medyasında bu kez de "görevlendirme ile özel kalem müdürlüğünü yapan" haberleri yer almaya başladı.

sinan ateş ve kızları

EMRE YÜKSEL KİM?

Peki kim bu Emre Yüksel? MHP'de resmi görevi yoksa da MHP ile Ülkü Ocakları ile ilişkisi ne? Semih Yalçın’ın açıklamalarına göre, Emre Yüksel’in MHP’de resmi bir görevi bulunmuyor. Sinan Ateş cinayeti öncesi sosyal medyadan yapılmış olan paylaşımlara göre ise, Emre Yüksel, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısıdır. Yakın zamana kadar yapılmış olan paylaşımlarda Emre Yüksel’den “Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı” olarak söz ediliyor.

EMRE YÜKSEL MERSİN’DE

Örneğin, Mersin Ülkü Ocakları’ndan bazı isimlerin 13 Aralık 2022 tarihinde yaptıkları paylaşımlarda “Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcımız Sn. Emre Yüksel, Sn. Abdulaziz Sekban ve MHP Mersin İl Başkanı Sn. Zeynel Uğur Gölgeli, Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanımız Sn. Yavuz Akgül’ü ziyaret etti” bilgisi paylaşılmış. Sosyal medyada Emre Yüksel’in Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’la çekilmiş pekçok fotoğrafı da bulunuyor.

emre yüksel ile ahmet yiğit yıldırım yanyana

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.