En İşlek Caddelerde Çöp Dağları Oluşmuş Durumda

En İşlek Caddelerde Çöp Dağları Oluşmuş Durumda

Her fırsatta sosyal belediyecilik anlayışı ile çalıştıklarını iddia eden CHP’li Çankaya Belediyesi caddelere çöp konteynırı koymaktan aciz. Ankara’nın en işlek caddelerinden bir tanesi olan Cemal Gürsel Caddesi’ni çöp götürüyor. Görüntü kirliğine ve kokuy

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Çankaya Belediyesi sınırları içerisinde olan ve hayli işlek bir konumda bulunan Cemal Gürsel Caddesi’nde yollara atılan çöpler görüntü kirliliğine ve rahatsız edici bir kokuya neden oluyor. Çankaya’nın birçok bölgesinde çöp konteynırı bulunmuyor, vatandaşlarda çöplerini sokaklara gelişi güzel atmak zorunda kalıyor. Bunun bir örmeği de Cemal Gürsel Caddesi’nde yaşanıyor, yollara atılan çöpler rahatsız ediyor. 

BU MU SOSYAL BELEDİYECİLİK

Görevi vatandaşa hizmet vermek olan Çankaya Belediyesi sokaklara çöp konteynırı koymamakta ısrarcı. Defalarca haberini yaparak vatandaşların mağduriyetini dile getirdiğimiz çöp sorununa bir türlü çözüm bulunamıyor. Sosyal belediye olduğunu her defasında vurgulayan Çankaya Belediyesi’nin sokaktaki çöplere çözüm bulamaması vatandaşın tepkisine neden oluyor.

BU VATANDAŞA ZULÜMDÜR

Özellikle lokantaların ve kafelerin bulunduğu işlek caddelerde dükkânların çöplerini yollara atması çöp dağlarına neden oluyor. Cemal Gürsel Caddesi’nde Ramazan yoğunluğuyla birlikte dükkânların çöpleri artmış durumda. Lokantalarda iftarını yapan vatandaşları evlerine giderken çöp dağlarının kötü görüntüsü ve pis kokusundan rahatsız oluyor. Çankaya Belediyesi’ne seslenen bir vatandaş, “Bu zulme bir son versinler caddelere çöp konteynırı koymalarını istiyoruz, bu vatandaşa bir zulümdür” şeklinde duruma tepki gösteriyor.

DİĞER BELEDİYELERDEN ÖRNEKLER

Altındağ’ın yüzde 86’sında belediyenin vatandaşlara temin ettiği poşetlerle poşetli toplama, yüzde 14’ünde ise konteynır sistemi ile çöpler toplanıyor. Keçiören’de beş ayrı noktaya yerleştirilen yer altı çöp konteynırları pis su akıntısını, kötü kokuyu ve çöplerin etrafa dağılmasını önlüyor. Daha temiz bir Mamak için el ele” sloganıyla vatandaşa hizmet veren Mamak Belediyesi, çöp konteynerlerini yer altına alarak 80 farklı noktaya çöp konteynerleri yerleştirdi.

Pursaklar’da ise 300’e yakın yer altı çöp konteyneri bulunuyor.

  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.