Erdal İnönü için Çankaya’da sempozyum düzenlenecek

Erdal İnönü için Çankaya’da sempozyum düzenlenecek

Çankaya Belediyesi tarafından düzenlenecek sempozyumda, bilim insanı ve siyasetçi kimliğiyle tanınan Erdal İnönü farklı yönleriyle ele alınacak. Etkinlik, 6 Haziran 2026 tarihinde Çankaya’da gerçekleştirilecek.

Çankaya Belediyesi, Erdal İnönü’nün yaşamı, akademik çalışmaları ve siyasi kariyerine ilişkin kapsamlı bir sempozyum düzenleyeceğini duyurdu. Etkinlikte İnönü’nün bilim alanındaki çalışmaları ile demokratik siyaset anlayışına yönelik katkıları farklı oturumlarda değerlendirilecek. Program kapsamında akademisyenler, araştırmacılar ve davetliler gün boyu sürecek oturumlarda sunumlar yapacak.

ATATÜRK SANAT MERKEZİ’NDE BULUŞMA

Sempozyum, Çankaya Belediyesi Atatürk Sanat Merkezi Mavi Salon’da gerçekleştirilecek. 6 Haziran 2026 tarihinde düzenlenecek etkinlik saat 10.00’da başlayacak ve 19.00’a kadar devam edecek. Gün boyunca çeşitli konuşmalar ve akademik değerlendirmeler yer alacak.

KATILIM VE OTURUMLAR

Etkinlikte Erdal İnönü’nün bilim dünyasındaki çalışmaları, akademik kariyeri ve Türkiye’de siyaset alanında üstlendiği görevler ayrı başlıklar altında ele alınacak. Programda, İnönü’nün uzlaşmacı siyaset yaklaşımı ve demokrasiye yönelik çalışmaları da farklı konuşmacılar tarafından değerlendirilecek. Sempozyumda ayrıca Cumhuriyet dönemi bilim ve siyaset ilişkisine dair sunumların yapılması planlanıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.