Eşinin vefatından sonra kitaplara sığındı: Kütüphane ikinci evi oldu

Eşinin vefatından sonra kitaplara sığındı: Kütüphane ikinci evi oldu

Altındağ’da yaşayan 71 yaşındaki Mustafa Kemal Hamamönü, Karapürçek Mahalle Kütüphanesi’nin en aktif üyelerinden biri olarak dikkat çekiyor. Eşinin vefatının ardından kitaplara daha da yönelen Hamamönü, gününün büyük bölümünü kütüphanede geçiriyor.

Altındağ’da yaşayan 71 yaşındaki Mustafa Kemal Hamamönü, Karapürçek Mahalle Kütüphanesi’nin en aktif üyelerinden biri olarak dikkat çekiyor. Eşinin vefatının ardından kitaplara daha da yönelen Hamamönü, gününün büyük bölümünü kütüphanede geçiriyor. Okuma alışkanlığı çocukluk yıllarına dayanan Hamamönü, ortaokulda ailesinin sağlık sorunları sebebiyle eğitimine ara vermek zorunda kaldığını, buna rağmen kitaplardan hiç kopmadığını belirtiyor. Kızı ve torununu da kitap okumaya teşvik eden Hamamönü, aile içinde okuma seferberliği başlattığını söylüyor. Gençlere kafeler yerine kütüphaneleri öneren Hamamönü, kitapların yeni dünyaların kapılarını açtığını ve bilgi birikimini artırdığını vurguluyor. Hamamönü, okuma azmiyle tüm gençlere de örnek oluyor.

2.jpg

ZOR GÜNLERDE EN BÜYÜK SIĞINAĞI KİTAPLAR OLDU

Kitaplara duyduğu sevgiyle çevresine örnek olan Mustafa Kemal Hamamönü, okuma alışkanlığının çocukluk yıllarına dayandığını aktardı. Ortaokul döneminde ailesinin yaşadığı sağlık ve iş sorunu sebebiyle eğitimine ara vermek zorunda kaldığını kaydeden Hamamönü, buna rağmen kitaplardan hiç kopmadığını ifade etti. “Okumayı küçüklüğümden beri çok severim. Ortaokulda okulu bırakmak zorunda kaldım. Babam rahatsızdı, dükkanı vardı. O rahatsızlanınca ben de okulu bırakıp dükkanın başında durdum. Ama kitaplara ve okumaya olan ilgim hiç azalmadı. Bulduğum her şeyi okurdum” sözleriyle okuma tutkusunu anlattı. Eşini 4 ay önce kaybettiğini belirten Hamamönü, “O zamandan beri kitaplara daha da düşkün oldum. Onun vefatının ardından kitaplara sığındım sanki… Zamanımın büyük bölümünü kütüphanede, kitap okuyarak geçiriyorum” ifadelerini kullandı.

3.jpg

“AİLE İÇİNDE OKUMA SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIM”

Boş zamanlarının büyük kısmını kütüphanede ya da evde kitap okuyarak geçirdiğini dile getiren Hamamönü, gençlere de önemli tavsiyelerde bulundu. Kitap okumanın yeni bilgiler ve yeni dünyalar keşfetmenin en önemli yolu olduğunu vurgulayan Hamamönü, “Gençlere, kafelerde oturmak yerine kütüphanede kitap okumalarını, yeni bilgiler öğrenmelerini tavsiye ediyorum. Kızımı ve torunumu da kütüphaneye üye yaptım. Onları da okumaya teşvik ettim, aile içinde okuma seferberliği başlattım” şeklinde konuştu. Kütüphaneden aldığı kitapları kısa sürede bitirdiğini ve sürekli yeni kitaplar aldığını söyleyen Hamamönü, “Kütüphaneden aldığım kitabı teslim süresi dolmadan bitiriyorum, gelip yenisini alıyorum. Çevremdekiler de beni görüyor, örnek alıyor” dedi.

4.jpg

KAFELER YERİNE KÜTÜPHANELERİ ÖNERDİ

Kitapların kendisine yeni dünyaların kapısını araladığını kaydeden Hamamönü, kitap okumanın bilgi birikimini artırdığını belirtti. Okuduğu eserler sayesinde farklı coğrafyalar ve kültürler hakkında bilgi sahibi olduğunu sözlerine ekleyen Hamamönü, “Kitaplarla çok şey öğreniyorum. Kitap okumaya başladıktan sonra bilgi düzeyim arttı. Orta Doğu’yu, Afrika’yı öğreniyorum. Gitmediğim yerleri kitaplar sayesinde tanıyor, adeta oralara gitmiş gibi oluyorum. Türkiye’yi biliyorum ancak yabancı ülkelere dair pek çok bilgiyi okuyarak ediniyorum” diye konuştu. Gençlere de tavsiyelerde bulunan Hamamönü, boş vakitlerini kafelerde geçirmek yerine kütüphanelerde değerlendirerek kitap okumalarını ve kendilerini geliştirmelerini önerdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.