Gazete İlk Sayfa
  • Resmi İlan
  • Güncel
  • Özel Haber
  • Belediyeler
  • Spor
  • Siyaset
24
14:42 Salep soğanına jandarma nöbeti: İzinsiz toplayana 557 bin TL ceza
14:41 Partide yasak aşk skandalı: Video ve yazışmalar dosyaya girdi
14:39 İstanbul’da metrobüs yangını: Yolcular tahliye edildi, trafik kilitlendi
14:37 İZBAN’da asansör sabotajcısı yakalandı
14:30 İzmir’de okul çıkışı dehşeti: 12 yaşındaki öğrenci sokak ortasında darp edildi
14:17 Usta oyuncu 84 yaşında hayatını kaybetti
14:16 Türkiye’de bir ilk: İzmir’de üretildi
14:04 Adana’da inşaat işçisinden 10’uncu katta tehlikeli dans
14:01 Zimmetine 1 Milyon lira geçiren katibe 6 yıl hapis ve para cezası
14:00 İBB genç üniversiteli eğitim desteği başvuruları başlıyor
  1. Anasayfa
  2. Foto Galeri
  3. Yaşam
  4. Eski araçlardan koleksiyon oluşturdu

Eski araçlardan koleksiyon oluşturdu

İzmirli iş insanı Engin Turhan, küçük yaşlardan itibaren başlayan biriktirme tutkusuyla, yıllar içinde otomobil, kamyon, kamyonet, traktör, motosiklet ve triportörden oluşan 73 araçlık koleksiyona sahip oldu.
YAYINLAMA: 28 Aralık 2021 Salı 15:09
GÜNCELLEME: 00 0000 Salı 00:00
Eski araçlardan koleksiyon oluşturdu 1 17

Engin Turhan, nakliyat işleriyle uğraşan bir ailenin üçüncü kuşağını temsil ettiğini ve koleksiyon yapmaya şirketlerindeki eski kamyon ve çekicileri toplayarak başladığını söyledi.

Eski araçlardan koleksiyon oluşturdu 2 27

Engin Turhan, klasik araçları, bir evin bahçesi gibi çok farklı yerlerde bulabildiklerini belirtti.

Koleksiyon için seçtiği araçların başta restorasyondan geçirildiğini anlatan Turhan, bunun çok maliyetli ve özen gerektiren bir süreç olduğunu ve en az bir yıl sürdüğünü dile getirdi.

Eski araçlardan koleksiyon oluşturdu 3 37

Restorasyon işlemini yapabilen çok az sayıda ustanın bulunduğuna işaret eden Turhan, hazırını almak yerine kıyıda köşede kalmış eski araçları, ilk imal edildiği haline getirerek koleksiyona katmanın çok daha önemli ve sabır isteyen bir iş olduğunu vurguladı. 

Eski araçlardan koleksiyon oluşturdu 4 47

"Araçların hemen hepsi işler durumda"
Turhan, koleksiyonunda 1945 ile 1985 yılları arasında üretilmiş 30 otomobil, 6 kamyon, 2 kamyonet, 8 traktör 26 motosiklet ve 1 triportör olmak üzere 73 araç bulunduğunu kaydetti.Engin Turhan, araçların hemen hepsinin çalıştığını, işler durumda olduğunu aktardı. 

Eski araçlardan koleksiyon oluşturdu 5 57

Otomobilde Mercedes, motosiklette ise BMW markalı araçlara ağırlık verdiğini dile getiren Turhan, koleksiyonundaki parçaların hiçbirini satmadığını söyledi.

Koleksiyondaki en sevdiği otomobilin, sınırlı üretilen 1968 model kırmızı Mercedes Pagoda olduğunu belirten Turhan, bu otomobili kullanmayı çok keyifli bulduğunu dile getirdi.

Eski araçlardan koleksiyon oluşturdu 6 67

Turhan, elindeki en değerli klasik otomobilin ise 1956 model siyah Mercedes Adenauer olduğunu, koleksiyondaki araçların toplam değerinin yaklaşık 2 milyon avro tuttuğunu ifade etti.

"Klasik araçlar çok daha karakteristik"
Klasik ve modern otomobiller arasında büyük farklar bulunduğuna işaret eden Turhan, "Klasik araçlar çok daha karakteristik ve teknik detayları çok daha iyi çalışılmış." dedi.

Eski araçlardan koleksiyon oluşturdu 7 77

Koleksiyonundaki otomobillerle bazı hafta sonları trafiğe çıktığı aktaran Turhan, insanların kırmızı ışıklarda araçlarından inerek otomobilin önünde fotoğraf çektirdiğini, bunun kendisini çok memnun ettiğini söyledi.

Turhan, iki çocuğunun da kendisiyle aynı meraka sahip olduğunu anlatarak, "Hem işlerini bizim gibi öğreniyor hem de bu işteki meraklarını yavaş yavaş tatmin ederek, onlar da bu yolda ilerliyor." diye konuştu.

Engin Turhan, iş yerindeki hangarda tuttuğu ve yalnızca yakın çevresiyle paylaştığı koleksiyonunu bir müzede sergilemek istediğini, bunun için ilgili birimlerine başvurduğunu sözlerine ekledi. 

Gazete İlk Sayfa © 2012
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Aydınlatma Metni
Kişisel Verilerin Korunması
  • Ankara Haberleri
  • Keçiören Haberleri
  • Altındağ Haberleri
  • Sincan Haberleri
  • Mamak Haberleri
Haber Portalı Yazılımı
Gazete İlk Sayfa
Haberler
  • Resmi İlanlar
  • Manşetler
  • Güncel
  • Özel Haber
  • Belediyeler
  • Spor
  • Siyaset
  • Eğitim Haberleri
  • Dünya
  • Sağlık
  • Polis - Adliye
  • Yaşam
  • Kim Kimdir?
  • Ekonomi
  • Teknoloji
  • Kültür Sanat
  • Seçim
  • Medya
  • Haber Editörü
  • Kamu Personel Alımı
Diğer İçerikler
  • Foto Galeri
  • Web Tv
  • Yazarlar
  • Gazete Manşetleri
Kurumsal
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Kullanım Şartları
  • Geliştiriciler İçin