Eski Volkswagen yöneticisi: Çinli otomobil firmaları haddinden fazla abartılıyor

Eski Volkswagen yöneticisi: Çinli otomobil firmaları haddinden fazla abartılıyor

Volkswagen’in eski CEO’su Herbert Diess Çin menşeili otomobillerin Avrupa pazarındaki yerini değerlendirdi. Diess, “İyi markalar var ama Çinli üreticilerin önemli bir kısmı ciddiye alınmamalıdır” dedi.

Volkswagen’in bundan bir önceki CEO’su Herbert Diess otomobil piyasaları hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Avrupa pazarındaki rekabetten Uzak Doğu’dan dünyaya dağılan yeni markalara kadar pek çok konuyu masaya yatıran deneyimli yönetici, Volkswagen günlerini dair değerlendirmelerde bulundu.

2-002.png

ÇİNLİ MARKALAR ABARTILIYOR

Diess’in açıklamalarının satır başları şöyle:

"Çinli markalar gereğinden fazla abartılıyor, çok iyileri var; Li Auto ve BYD gibi... Huawei de gelecek ama önemli bir kısmı pek ciddiye alınmamalı. Avrupalı tüketiciler için kamu kanaati önemlidir. Avrupalı markaların bu rekabette olamaması için herhangi bir sebep yoktur"

basliksiz-1-003.png

VOLKSWAGEN ELEŞTİRİSİ

Almanya’daki yöneticilik günlerini değerlendiren Diess, Volkswagen’in içinde bulunduğu durumu eleştirerek, "Volkswagen hem yapısı hem de sahipliği itibariyle çok karmaşık bir şirket. Ayrıca politik bir tarafı da var. Gelir gelmez kucağımda emisyon skandalını buldum, uzun süre vaktimin yarısını avukatlarla geçirmek zorunda kaldım. Öte yandan grup içerisinde güçler ayrılığı söz konusu. Porsche Audi'ye karşı, Volkswagen Skoda'ya karşı gibi... Vaktimi daha fazla orada harcamak istemedim" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.