Eskişehir'de yüz felci geçiren adam şifayı devlet hastanesinde buldu

Eskişehir'de yüz felci geçiren adam şifayı devlet hastanesinde buldu

Eskişehir’de 4 yıl önce soğuk hava sebebiyle yüz felci geçiren hasta, Eskişehir Şehir Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Kliniği’nde sağlığına kavuştu.

Eskişehir Şehir Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre, 4 yıl önce soğuk havaya maruz kaldığı için yüz felci gelişen 30 yaşındaki erkek hasta, çeşitli merkezlerde gördüğü tedaviden sonuç alamayınca Eskişehir Şehir Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Kliniğine başvurdu. Beyin Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Beşir Sürme tarafından yapılan tetkik ve muayenelerde hastanın üçüncü evre yüz felci olduğu tespit edildi ve ameliyat önerildi.

iiiii.jpg

İLK KEZ YAPILDI

Hastaya nöromonitörizasyon eşliğinde dile giden sinirin dalı ile yüze giden sinir arasında (hipoglosso fasial) uç-yan anastomoz yapıldı. Üç saat süren ameliyat komplikasyonsuz tamamlandı. Ameliyattan üç gün sonra taburcu edilen hastanın erken dönemde göz kuruluğunda azalma ve tat duyusunda artma oldu. Söz konusu teknikle kısmi yüz felci olan hastalarda herhangi bir fonksiyon kaybı olmaksızın düzelme sağlandı. Bu ameliyatın, Eskişehir Şehir Hastanesinde ilk kez uygulandığı bildirildi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.