Ankara Barosu’nda seçim kızışıyor: Taşınmazlar yönetimin değil, avukatlarındır

Ankara Barosu’nda seçim kızışıyor: Taşınmazlar yönetimin değil, avukatlarındır

Ankara Barosu Başkan Adayı Avukat Funda Şahin, baronun taşınmazlarıyla ilgili dikkat çeken iddia ve vaatlerde bulundu. “Baronun taşınmazları yönetimin değil, avukatlarındır” diyen Şahin, “Avukatların Avukatı” olduklarını söyledi.

10-11 Ekim tarihlerinde Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde Ankara Barosu'nun 69. Olağan Genel Kurulu ve Başkanlık seçimi yapılacak.

Ankara Barosu Başkan Adayı Avukat Funda Şahin, baronun taşınmazlarıyla ilgili dikkat çeken iddia ve vaatlerde bulundu.

9 KATLI BİNASI VAR: NE İŞE YARIYOR?

Kızılay Necatibey Caddesi’nde Ankara Barosu’nun 9 katlı binası olduğunu belirterek pek çok avukatın bu binanın baroya ait olduğunu bilmediğini ifade eden Şahin, “Genç avukatlar büro kiralarını ödemekte zorlanırken, burası neden ortak çalışma alanı, kütüphane ya da meslek dayanışma merkezi olarak kullanılmıyor” diye sordu.

Funda Şahin, meselenin sadece taşınmazların kullanılmaması olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi: “Bir de nasıl işletildikleri var. Ankara Barosu Gölbaşı Sosyal Tesisi, aylık 90 bin TL gibi bir bedelle kiraya verildi. Bu bedelin nasıl belirlendiğini ve kiradan mahsup edildiği söylenen tadilat faturalarını sorduk, önce ticari sır dendi. Kararı mahkemeye taşıdık, mahkeme belgelerin gösterilmesine karar verdi. Buna rağmen belgeler tarafımıza gösterilmedi. Ve karar istinafa taşındı. Şimdi soruyoruz: Bu faturalarda ne var ve neden avukatlardan saklanır?”

avukat-funda-sahin.jpg

EĞİTİM MERKEZİ’NDEKİ İŞLETMEYLE İLGİLİ İDDİALAR

Ankara Barosu Başkan Adayı, baronun Eğitim Merkezi’ndeki Arabica ile ilgili de çarpıcı iddialarda bulunarak “Bize aktarılan bilgilere göre, buradaki asma kat aylık 15 bin TL’ye kiralandı. Sözleşmenin feshedilmesinden sonra ise ruhsat alınamadığı gerekçesiyle 3 milyon TL’yi aşan cezai şart ödendiği ifade ediliyor. Soruyoruz: Bu sözleşmeyi kim hazırladı? Ruhsat alınamayacağı önceden biliniyor muydu? Meslektaşlarımızın milyonları hangi gerekçelerle ödendi?” diye sordu.

TAŞINMAZLAR YÖNETİMİN DEĞİL, AVUKATLARINDIN

“Baronun taşınmazları yönetimin değil, avukatlarındır” diyen Funda Şahin, “Taşınmazlarımız nasıl kullanılıyor, kiralar nasıl belirleniyor, milyonlar hangi gerekçeyle ödeniyor? Sözleşmeleri, faturaları ve mali işlemleri bağımsız dış denetime açacağız. Tek kuruş karanlıkta kalmayacak. Avukatların Avukatıyız!” diye ekledi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.