Et ve Süt Kurumu Ramazan hazırlıklarına başladı

Et ve Süt Kurumu Ramazan hazırlıklarına başladı

Et ve Süt Kurumu, Ramazan’da ihtiyaç olması durumunda üreticilerin üretim maliyetleri göz önünde bulundurularak piyasaya taze karkas et satışı yapılacağını açıkladı.

Kırmızı et fiyatlarıyla ilgili karşılaşılan farklılıklar karşısında vatandaş "etin kilosu ne kadar" sorusuna cevap ararken, Et ve Süt Kurumu'ndan önemli bir açıklama geldi.

Et ve Süt Kurumu, et fiyatları ve et piyasasıyla ilgili açıklama yaptı. Ramazan ayı öncesi hazırlıklar yapıldığı belirtilen açıklamada “ihtiyaç olması durumunda üreticilerimizin üretim maliyetleri göz önünde bulundurularak piyasaya taze karkas et satışı yapılacaktır” denildi.

Et ve Süt Kurumu’ndan (ESK) yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Et ve süt piyasalarını düzenleme ve dengeleme amacı ile Kurumumuz için gerekli olan yetki ve görevlendirmeler yapılmıştır. Üreticilerimizi ve tüketicilerimizi korumak amacı ile et piyasası düzenli olarak takip edilmektedir. Kırmızı ette arz güvenliğinin sağlanması ve fiyat istikrarı hususunda gerekli tedbirler alınmaktadır.

Et ve Süt Kurumu satış mağazaları ve Tarım Kredi Birlik Marketlerde ekonomik fiyatlarla yeterli düzeyde ürün arzı için gerekli olan tedarik süreçleri tamamlanmıştır.

Ayrıca, ihtiyaç olması durumunda üreticilerimizin üretim maliyetleri göz önünde bulundurularak piyasaya taze karkas et satışı yapılacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.