Etimesgut Belediyesi’nde yeni dönem denge sözleşmesi imzalandı

Etimesgut Belediyesi’nde yeni dönem denge sözleşmesi imzalandı

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, belediye personelini kapsayan 2026–2027 yıllarına yönelik Sosyal Denge Sözleşmesi’nin Tüm-Yerel-Sen ile karşılıklı mutabakat sonucu imzalandığını açıkladı.

Etimesgut Belediyesi ile yetkili sendika Tüm-Yerel-Sen arasında yürütülen görüşmelerin tamamlanmasının ardından, iki yıllık dönemi kapsayan Sosyal Denge Sözleşmesi yürürlüğe girdi. İmzalanan sözleşme ile belediye bünyesinde görev yapan memurların sosyal denge tazminatı oranlarında artışa gidildi. Yapılan düzenlemeye göre, başkan yardımcıları, fiilen görev yapan müdürler, iç denetçiler ve müfettişler için sosyal denge tazminatı oranı yüzde 120 seviyesine çıkarıldı. Belediye kadrolarında görev yapan diğer memurlar için ise söz konusu oran yüzde 100 olarak belirlendi.

tumyerelsen-2.jpg

ÇALIŞAN HAKLARINA YÖNELİK DÜZENLEME

Sözleşme ile birlikte belediye personelinin mali ve sosyal haklarının güçlendirilmesi hedeflendi. Etimesgut Belediyesi yönetimi tarafından yapılan bilgilendirmede, belediye hizmetlerinin sürdürülebilirliği açısından çalışanların emeğinin esas alındığı ifade edildi. İlgili sözleşmenin, belediye çalışanlarının ekonomik koşullarına katkı sağlamasının yanı sıra kurumsal iş barışını desteklemesi amaçlandı.

tumyerelsen-3.jpg

SOSYAL BELEDİYECİLİK VURGUSU

Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu tarafından yapılan açıklamada, sosyal belediyecilik anlayışının yalnızca kent sakinlerini değil, belediye hizmetlerinde görev alan personeli de kapsadığı belirtildi. Belediye yönetimi, emeğin hizmet üretim sürecindeki temel unsurlardan biri olarak değerlendirildiğini kaydetti. İmzalanan sözleşmenin belediye çalışanları ile ailelerine yönelik bir kazanım oluşturduğu bildirildi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.