Etimesgut’taki Zeki Alasya Ormanı 5 metreyi geçti

Etimesgut’taki Zeki Alasya Ormanı 5 metreyi geçti

Etimesgut Belediyesi, bazı alanları imarla betonlaşmaya açmak yerine ağaçlandırarak büyük takdir topluyor. “Hatıra ormanı” adı verilen ağaçlıklar aynı zamanda ışıklandırılarak, görsel bir şölene dönüştürülüyor. Onlardan biri de Zeki Alasya Hatıra Ormanı.

Etimesgut Belediyesi, ilçede bazı alanları imarla betonlaşmaya açmak yerine ağaçlandırarak büyük takdir topluyor. Belediye’nin “hatıra ormanı” adını verdiği ağaçlıklar aynı zamanda ışıklandırılarak, görsel bir şölene dönüştürülüyor.

Etimesgut Ahi Mesut'taki ağaçlıklardan biri de Zeki Alasya Hatıra Ormanı adını taşıyor. 2015’te kurulmuş olan hatıra ormanını oluşturan çam ağaçları 5 metreyi geçmiş durumda.

whatsapp-image-2022-12-20-at-22-06-38.jpeg

“Mahalle ormanları” olarak da anılan ağaçlıklar, aynı zamanda rengarenk bir şekilde ışıklandırılıyor.

Şehir merkezlerinde kirli havaya maruz kalan insanların nefes almasına yardımcı olan mahalle ormanları, akşamları rengarenk görüntüleri ile göz dolduruyor.

Aynı mahallede bir de Prof. Dr. Aziz Sancar Hatıra Ormanı bulunuyor. Kürşat Caddesi’ne cephe ağaçlık alan 24 dönümden oluşuyor.

aziz-sancar-hatira-ormani.jpg

Burada da yaklaşık 6 yıl önce dikilen çam ağaçları dallanıp budaklanmış, iyice serpilmiş durumda. Belediye ağaçları alttan projektörlerle ışıklandırmış da. Akşamları bölge için müthiş bir görüntü oluşturuyor.

Ferit Atmaca / Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum