Evlerde Bayram Telaşı

Evlerde Bayram Telaşı

Geleneksel olan ve bayramlarda mutlaka konuklara ikram edilen yufka ekmeği, dolma, baklava yapmak isteyen ev hanımları, bayram öncesi hummalı bir çalışma içerisine girdi. Hazırlıklar ise imece usulü yapılıyor.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Ankara ve İç Anadolu’nun çeşitli illerinde geleneksel olan ve bayramlarda mutlaka konuklara ikram edilen yufka ekmeği, dolma, baklava yapmak isteyen çalışkan ev hanımları bayram öncesi hummalı bir çalışma içerisine girdi.

İMECE USULÜ HAZIRLIK

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bayram sofralarını donatacak yiyecekleri hazırlayan Pursaklar Saray'daki kadınlar, bunları tek kişinin yapmasının imkansızlığına değinerek imece usulü komşularla birlikte yardımlaşma yoluyla her gün birinin evinde veyahut ekmek ocaklarında hazırlıklarını sürdürdüklerini belirtiyorlar. Emek ve çaba isteyen yemeğin toplu halde yapılmasının komşuluk ve akrabalık ilişkilerini artırdığını da savunan yardımsever Başkentli ev hanımları, “Tatlı telaş içinde bayram hazırlığımızı tamamlıyoruz” diyorlar.

YARDIMLAŞMA BAYRAMI

Bayramların kendileri için büyük bir haz sağladığını ifade eden ev hanımı Miyase Çelik, “Bizim bayramlardaki telaşımız bu şekilde sürer. Bayram sofralarına biz çok önem verir, önceden yaptığımız el emeği göz nuru yiyeceklerimizi misafirlerimize ikram ederiz. Keşke her zaman bayram olsa da bizim bu dostluk içindeki çalışmalarımız devam etse, yardımlaşmamız sürse. Bayramlar da olmasa insanlar artık neredeyse kapı komşularını bile göremeyecek hale geldi” dedi. Tenzile Akdoğan ise "İmece usulü bayram hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Her bayram bu hazırlıklarımızı mutlaka eksiksiz yaparız. Bu şekilde ev hanımları birbirleriyle de dayanışma sağlıyor" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.